Trump ve darbeci Sisi'den kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde Hedasi Barajı konusunda bir an önce anlaşmaya varılmasını umduğunu belirtti.

Trump ve darbeci Sisi'den kritik görüşme
Trump ve darbeci Sisi'den kritik görüşme
GİRİŞ 04.03.2020 03:04 GÜNCELLEME 04.03.2020 03:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada Trump ve Sisi'nin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydetti.

Açıklamada, "Trump, görüşmede Hedasi Barajı konusunda yakın zamanda bir anlaşmaya varılması ve görüşmelerin tüm tarafların yararına sonuçlanmasını umduğunu belirtti." ifadesini kullanıldı. 

ETİYOPYA'DAN ÖNEMLİ ADIM

Hedasi Barajı konusunda, yaklaşık 8 yıldır Sudan, Etiyopya ve Mısır arasında devam eden ve başarısızlıkla sonuçlanan görüşmeler, son olarak ABD ve Dünya Bankasının ara buluculuğunda kasım ayında yeniden başlatılmıştı.

Etiyopya'nın, 2011'de Nil'in iki kolundan Mavi Nil'in yatağını değiştirerek Hedasi Barajı'nın inşasına başlamasıyla bölge ülkeleri arasında nehrin sularının kullanımı konusunda anlaşmazlık çıkmıştı. Elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 90'ını hidroelektrik santrallerinden sağlayan Etiyopya, Afrika'nın en büyüğü olacak Hedasi Barajı ile yetersiz olan enerji üretimini artırmayı amaçlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Barajı israil yapıyor, nil nehrinin akış yönünü drgiştiriyorlar bu mal sisi de mal mal bakıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi