Almanya: Rusya’ya karşı ekonomik yaptırım uygulansın

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Esed rejimini destekleyen Rusya’ya karşı ekonomik yaptırımlar uygulanmasını önerdi.

Almanya: Rusya’ya karşı ekonomik yaptırım uygulansın
Almanya: Rusya’ya karşı ekonomik yaptırım uygulansın
GİRİŞ 04.03.2020 18:53 GÜNCELLEME 04.03.2020 19:03
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kramp-Karrenbauer, Alman basınına yaptığı açıklamada, Almanya’nın Rusya ile çeşitli ekonomik ilişkiler içinde bulunduğunu belirterek, Rusya’nın her şeyi yapmasına izin vermeyeceklerini göstermek için Ukrayna konusunda yaptırımlar uygulandığını anımsattı.

RUSYA'NIN SURİYE'DE NE İŞİ VAR?

Bunun şimdi Suriye’ye ilişkin de gündeme gelebilecek bir konu olabileceğine işaret eden Kramp-Karrenbauer, “Rusya’nın Suriye’de ne yaptığını bildiğimizi söylemek lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

GÜVENLİ BÖLGE GÜNDEMDE!

Kramp-Karrenbauer, İdlib’den kaçanlar için “insani güvenli bölge” oluşturulması konusunda müzakere edilecek önemli ülkelerin Türkiye ve Rusya olduğunu vurgulayarak, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in güvenli bölgeyi yeniden gündeme getirmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Bu konuyu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ele almak gerektiğine dikkati çeken Kramp-Karrenbauer, “Şansölye Merkel bunu yapıyor ve bu doğrudur.” dedi.

- "Suriyelilere insani yardım ulaşması için bir bölge belirlenmesi" çağrısı

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer de hükümetin, İdlib’deki insani durumun dramatik olduğunu düşündüğünü belirtti.

İdlib’deki çatışmalardan etkilenenlerin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade eden Demmer, yardım kuruluşlarınca bu kişilere ulaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan ve Putin’in yarın yapacağı görüşmeye işaret eden Demmer, iki lidere "Suriyelilere insani yardım ulaşması için bir bölgeyi belirlemeleri" çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman öldürülüyorsa Hırıitiyanlar birbirine hiç bir şey yapmaz. Boş laftan ibaret. Aralarında doğruları söyleyen kafirler olur ama karar çıkartamazlar.
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    derler ya; gül gibi geçiniyorlardı. şimdi birbirlerine mi düştüler. tabii ki Rusya'yı yönlendiren ve yüzsüz AB yi hizaya getirmeye çalışan yüzsüz abd var. abd yüzsüzü her yolu kullanıyor.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkarlarına göre hareket ederler.sonra beraber müslüman kanı akıtırlar
    Cevapla
  • Alş 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Mültecileri de kurtarma dahil Her şeyi Almanya yaptı olur. Merkele de dünya kamu önünde hediyesini takdim ederler. O zaman dünya sanacakki Almanya Suriyede halkı kurtardı.
    Cevapla
  • ERZURUMLU 4 yıl önce Şikayet Et
    petrol fiyatlarını düşürün rusya ekonomik sıkıntıya düşer, bukadar basit al sana yaptırım....rusya ekonomisi petrole dayalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!