NATO'dan AB'ye Türkiye uyarısı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB ile Türkiye arasında sığınmacılar nedeniyle yaşanan gerginlikte Avrupalılara Türkiye'nin önemini hatırlatarak "Türkiye ile işbirliğinin yolunu arayın" mesajı verdi.

NATO'dan AB'ye Türkiye uyarısı!
NATO'dan AB'ye Türkiye uyarısı!
GİRİŞ 05.03.2020 19:37 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:38
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İdlib vilayetinde artan gerilimin ardından Türkiye'nin sığınmacıları Avrupa'ya yönlendirmesi sonucu Ankara-Brüksel hattında yaşanan krizde NATO devreye girdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupalılara Türkiye'nin "önemli bir müttefik" olduğunu hatırlatarak "Türkiye ile işbirliği yollarının aranması gerektiğini" söyledi.

 


NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den AB'ye son dakika Türkiye uyarısı.

Stoltenberg, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada "Şunu anlamamız gerek. Göçmen ve sığınmacı krizi deyince birlikte başa çıkmamız gereken ortak bir sınamadan bahsediyoruz. Sınırdaki duruma karşı tek yol birlikte çalışmaktan geçiyor" dedi.

"TÜRKİYE KİLİT ÖNEMDE"

 

 

Türkiye'nin sadece terörle mücadele değil, pek çok alanda kilit önem taşıdığına dikkat çeken Stoltenberg, "DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon çerçevesinde NATO müttefikleri ve NATO, DAEŞ'in elindeki tüm toprakları ve buralardaki insanları özgürleştirmeyi başarabildi. Bunda Türkiye'deki altyapı olanaklarının da rolü oldu" diye konuştu. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den AB'ye son dakika Türkiye uyarısı.

Sığınmacılar konusunda yaşanan gerilimde özellikle Fransa Türkiye'ye sert tepki göstermiş, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian mecliste yaptığı konuşmada "Türkiye'nin kimin tarafında olduğuna dair NATO'da dürüst bir tartışmanın zamanı geldiğini" belirtmişti.

Le Drian Çarşamba günkü konuşmasında Türkiye'nin Moskova ile giderek yakınlaştığını, Doğu Akdeniz'de tartışmalı hak iddialarında bulunduğunu ve sığınmacılar yoluyla "şantaj" yaptığını  söylemiş, "Biz aynı ittifaktayız. Kimin nerede durduğu, ortak çıkarlarımızın ne olduğu konusunda Türkiye ile kamuoyu önünde derhal samimi ve ciddi bir tartışmaya ihtiyacımız var. Yoksa bunun üstesinden gelemeyeceğiz" demişti.

"NATO SORUNLARINI KENDİ İÇİNDE ÇÖZER" MESAJI

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in AFP'ye verdiği demecinde "NATO'nun normalde görüş ayrılıklarını kendi içinde çözmek için elden gelen her çabayı gösterdiğini" belirtmesi, Fransız Bakan'ın Türkiye ile ilgili "kamuoyuna açık" tartışma önerisine yanıt olarak değerlendirildi.

Alman Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen de Stoltenberg'e benzer bir açıklama yaparak "Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Sığınmacılara yardım etmek istiyorsanız Türkiye ile işbirliği yapmak zorundasınız" ifadelerini kullandı. Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) genel başkan adaylarından olan Röttgen Paris'te yaptığı açıklamada "Türkiyesiz bir strateji düşünemiyorum. Gerçeklerle yüzleşin. Hoşunuza gitmeyebilir ama Türkiye Avrupa ile Ortadoğu arasında sınır devletidir" diye konuştu.

YORUMLAR 63
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    nato ülkemizin müddefiki değildir her kim nato müddefikimiz diye lense ediyorsa bilinki ülkemizin yararına konuşmuyordur.
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    gavurdan dost olmaz bunu tarihin her karesinde yaşayarak öğrendik
    Cevapla
  • hakın 4 yıl önce Şikayet Et
    benim ülkemden kim nereye gitmek istiyorsa gitsin ve gidebilmelide. biz kimsenin bekçisi değiliz.kalmak isteyen başımızla beraber. yok gidecem hay hay.ab ile yakınlaşıp işbirliği yapıp bu insanlara kapılarımı kapatacağız yine...
    Cevapla
  • madem 4 yıl önce Şikayet Et
    abd suriyeden bir çıksın önce
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakınn Avrupa Ve NATO ya güvenip- Mültecilerin Avrupa’ya Kapıları kapatmayın - Bu Tarihi En büyük Yanlış ve Hata olur ... İlk önce VİZE Serbesti- Gümrük- Mülteci yük paylaşımı Ve Finansman- Kıbrıs Ve Fasılların açılması - Kayıtsız ve Şartsız Avrupa kabul etsin ... Masada oturan Ve Türkiye ile Bunları kabul etsin diye 60 yıl bekledik ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri