Erdoğan örneğiyle anlattı: Türkiye'ye verilen sözler tutulmazsa bunların sonuçları olacak

Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa Birliği'ne (AB), Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmediği eleştirisinde bulunarak AB-Türkiye anlaşmasının bir kısmının yerine getirilmemesi durumunda bunun sonuçları olacağının bilinmesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan örneğiyle anlattı: Türkiye'ye verilen sözler tutulmazsa bunların sonuçları olacak
Erdoğan örneğiyle anlattı: Türkiye'ye verilen sözler tutulmazsa bunların sonuçları olacak
GİRİŞ 06.03.2020 16:42 GÜNCELLEME 06.03.2020 16:42
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Avrupa'daki mülteci krizi sonrası AB-Türkiye mutabakatının imzalandığını hatırlattı.

Brüksel'in, Türkiye'ye iş adamları için vize serbestisi ve üyelik müzakerelerinde kolaylık sağlanması sözünü verdiğini aktaran Schröder, ancak bunların yapılmadığını ifade etti.

Schröder, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sığınmacılarla Avrupa'ya şantaj mı yaptığı" sorusuna, 'Şantajdan bahsetmezdim. Türkiye, dünya çapında en fazla mülteciye sahip ülke ve burada yaklaşık 4 milyon mülteci yaşıyor" cevabını verdi.

"BUNLARIN SONUÇLARI OLACAK"

AB'nin Türkiye'de verdiği bazı sözleri yerine getirmediğini vurgulayan Schröder, şunları kaydetti: "AB-Türkiye anlaşmasına karar verildiğinde; Brüksel, Erdoğan'a üyelik müzakerelerinde kolaylık ve iş adamları için vize serbestisini gündeme getirdi ama AB, buna uymadı. Bunun nedenleri vardı; Türkiye'deki iç siyasi durum ve Türkiye'nin Libya'daki angajmanı. Ancak AB, anlaşmanın bir kısmını yerine getirmezse bunun sonuçları olacağını bilmelisiniz. Türkiye, gururlu bir ülke ve gururlu bir lidere sahip."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • vatandas ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bizi anlayan bize destek söylemlerinden bulunanlarda her nedense ya emekli birokrak ya eski siyasetciler oluyor
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz dünya liderlerini takip etsen Schröder başbakanlık döneminde Hep Türkiye'yi savundu Avrupa Birliğide Ancak ABD onu çıkarlarına ters buldu ve ekonomik kıriz çıkardı o dönem Almanya'da işsizlik arttı ve bir dahaki seçimi kaybettirdi ABD şirketleri aşırı derecede fazla var Almanya'da onların sayesinde yönlendirme yapıyor.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis sayesinde ülke toprak kazandı şükürler olsun hem ülkeyi kalkindirdi hem toprak kazandı CHP anayasa mahkemesine gitmez insallah
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    "Gururlu bir ülke Ve gururlu bir lider" Benim ülkem ve benim liderim Vesselam
    Cevapla
  • Hasan Coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tür haberleri anlamakta zorlaniyorum. Almanya da millet:" para verdikya TR ye, niye sözünü tutmuyor" diye düsünüyor ve RT Erdogani yine hedef gösteriyor. Artik anladilar, felan, .... hepsi hikaye
    Cevapla
  • hidocan almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerhard Schröder Türkiyeye verdigi destek dolayi koltugundan oldu sayilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı