Koranavirüsün 'kalbi'nde sıcak gelişme!

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında can kaybı3 bin 161’e yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 salgınından dolayı son 24 saatte 22 kişi yaşamını yitirdi, 24 yeni vaka saptandı. Son dakika alınan bilgiye göre de dünya genelinde ölü sayısı 4 bin 284’e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 119 bin 132’ye yükselirken; 65 bin 776 kişi de tedavi edildi.

GİRİŞ 11.03.2020 10:02 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bin 284’e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 119 bin 132’ye yükselirken; 65 bin 776 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 258 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 7 bin 677 arttı.

 

 

Koronavirüs, Çin dışında dünya genelinde de yayılmaya devam ediyor. İtalya’da hızla yayılan virüs, Avrupa’yı tehdit ediyor. İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 463’e yükselirken; vaka sayısı da 9 bin 172’ye çıktı.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 291’E ÇIKTI

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatte ait bilançoyu açıkladı. Cihanpur, Ülkede salgın nedeniyle ölenlerinin sayısının 291’e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 8 bin 42’ye çıktığını bildirdi.

ABD’DE 21 ÖLÜ, 533 VAKA

ABD’de de koronavirüsün yayılmaya devam ettiği görüldü. 1037 vakanın bulunduğu ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 28 olarak açıklandı. Hayatını kaybedenlerin, Washington, Kaliforniya, Florida ve New Jersey eyaletlerinden olduğu belirtildi.

ORTA AVRUPA’DA VAKA SAYILARINDA YÜKSELİŞ

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı bugün 1565’e yükselirken; 2 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 1784 kişide virüs tespit edildiği ve 33 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanya’da ise 1695 kişide virüs tespit edildiği; 35 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

 

 

ÇÖKEN KARANTİNA OTELİNDE ÖLÜ SAYISI 26'YA ÇIKTI

Diğer yandan Çin basınındaki haberlerde ülkenin güneyindeki Fucien eyaletine bağlı Çüencou kentinde Hubey ve Cıciang eyaletlerinden gelen ve Kovid-19 vakalarıyla temas eden hastaların kaldığı otelin çökmesi sonrasında ölü sayısının 26’ya çıktığı kaydedildi.

Kentte cumartesi akşamı binanın birinci katında yapılan onarım çalışmalarında yaşanan bir kaza nedeniyle çöken otelin enkazında, bugüne kadar yapılan arama kurtarma çalışmalarında 68 kişi göçük altından çıkarıldı, bunların 26’sı hayatını kaybetti. Ayrıca göçük altında kalan diğer 3 kişi için kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. 

Yerel yetkililer, Çüencou’da cumartesi yerel saatle 19.30 sularında çöken otelde 71 kişinin mahsur kaldığını bildirmişti.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.  

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bin 284’e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 119 bin 132’ye yükselirken; 65 bin 776 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 258 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 7 bin 677 arttı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • uğürlu 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bir füze atacakler kronayı üldürürler korkmayın acaba sılahlara harcanan paralerle ınsan sağlığı icin harcansaydı bu gün ınsanler bu virısten bu kader tedırgın olürmrydı haydı atın bır atom virüsü yok edın bakayım
    Cevapla
  • memleket 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin den gelen haberler toplumları yanıltıyor adamlar milleti eve kafesleyip kitlediler belki insanlar aileleriyle açlıktan veya hastalıktan öldü gitti ama çin o kilitleri açmıyor bile sadece sokakta adam kalmış gibi onlar üzerinden açıklama yapıyor. 5 lt suya 1 su bardağı sirke katın sabah akşam ağız ve burnunuzdan çekin gargara yapın evvelAllah hiçbir virüs vucutta barınamaz. bal içine soğan ezin ve çocuklara sabah akşam bir şeker kaşığı yedirin limonuda eksik etmeyin yemek ve içeceklerinizden dahasına lüzum yok çok şükür
    Cevapla
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    Koranavadan korunmanın ıkı yolu:4444 salatı tefriciye duası ne bir eksik ne de bir fazla okuyacan. İkincisi ise her gun en az 3 diş sarımsağı çiğneyerek yemektir.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin de yavaşladı AB ülkelerini bitirecek Türkiye den tüm mal varlıklarını kaçırıp AB ülkelerine yerleşen sermaye kaçakçıları şimdi nere kaçacaklar acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi