Hiçbir ülkenin kabul etmediği İngiliz gemisinin ümidi Küba!

Karayipler ülkesi Küba, hiçbir ülkenin kabul etmediği İngiliz gemisin"MS Braemar" adlı yolcu gemisini İngiltere'nin talebi üzerine ülkedeki bir limana yanaşmasına izin verdi.

Hiçbir ülkenin kabul etmediği İngiliz gemisinin ümidi Küba!
Hiçbir ülkenin kabul etmediği İngiliz gemisinin ümidi Küba!
GİRİŞ 16.03.2020 21:49 GÜNCELLEME 16.03.2020 22:00

Yerel basında çıkan haberlere göre, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 5 Kovid-19 vakası tespit edilen yolcu gemisinin, İngiliz makamlarının isteği üzerine Küba'da demirlemesinin kabul edildiğini bildirdi.

HAVA YOLUYLA İNGİLTERE'YE GÖNDERİLECEKLER

Parrilla, yolcu ve mürettebatın, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Küba Halk Sağlığı Bakanlığı protokollerinde belirlenen sağlık önlemleri kapsamında ülkeye alınacağını, yolcu gemisindeki İngiliz vatandaşlarının İngiliz yetkililerle işbirliği içinde hava yoluyla ülkelerine gönderileceğini açıkladı. 

GEMİDE 11 MİLLETTEN İNSAN VAR

Gemide İngilizlerin yanı sıra Kanada, Avustralya, Belçika, Kolombiya, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç vatandaşlarının bulunduğu belirtildi.

682 YOLCU VE 381 MÜRETTEBAT

"MS Braemar", 14 Mart'ta 682 yolcu ve 381 mürettebatıyla Bahamalar yakınında demirlemiş, ardından yiyecek, yakıt ve ilaç ikmali için Küba makamlarından buradaki bir limana giriş için izin talep etmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor