ABD'nin boşalttığı Kaim Askeri Üssü'nde kontrol Irak'a geçti

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, terör örgütü DEAŞ’a karşı ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin çekildiği Kaim Askeri Üssü'nde kontrolün Irak güçlerine geçtiğini belirtti

ABD'nin boşalttığı Kaim Askeri Üssü'nde kontrol Irak'a geçti
ABD'nin boşalttığı Kaim Askeri Üssü'nde kontrol Irak'a geçti
GİRİŞ 18.03.2020 23:58 GÜNCELLEME 19.03.2020 00:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, "Kaim Askeri Üssü’nde bulunan koalisyon güçleri çekildi ve yerini Irak askeri güçlerine bıraktı." dedi.

Söz konusu bölgede bulunan güçlerin karada savaşma değil, Irak güçlerine eğitim desteği verme görevinde bulunduğunu dile getiren Hafaci, "DEAŞ, ülke topraklarımızdan püskürtüldü. Askerlerimiz bölgenin güvenliğini kontrol altına alma gücüne sahip. Koalisyon güçleri, askeri, idari ve lojistik anlamdaki mühimmatı da Irak tarafına teslim etti." diye konuştu.

''DİĞER ÜSLERDEN DE ÇEKİLECEKLER''

Iraklı Sözcü, Kaim’deki durumun koalisyon güçlerinin çekilmesinin başlangıcını oluşturduğunu ifade ederek, Musul’daki Kayyara ve diğer bazı üslerden de yakında çekilmenin söz konusu olacağını kaydetti.

Öte yandan Iraklı askeri bir kaynak ABD askerlerinin Suriye'ye geçeceğini iddia etti. 

Koalisyon güçlerinin Kaim’den çekilmesi nedeniyle yarın üste askeri tören düzenlenecek.

Irak’ta ABD’ye bağlı 9 askeri üs bulunuyor. Bağdat’taki Taci Askeri Üssü'ne son zamanlarda üç kez füzeli saldırı düzenlenmiş, Kaim Askeri Üssü de aynı şekilde son aylarda çeşitli saldırılarla karşı karşıya kalmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olan o üsse koronadan dolayı garanti olsun diye 1 ay boş bırakır ve sonrasında üsse giren ekip güzelbi ilaçlama ile dezenfekte eder çünkü bunlardan herşey beklenir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu