Sosyal izolasyon ve evden çıkmama kuralına uymayan İskoç Sağlık başdanışmanı istifa etti

İskoç Sağlık başdanışmanı Doktor Catherine Calderwood halka yaptığı uyarıla kendisi uymadı. Calderwood, ailesi ile birlikte ikinci evine giderken görüntülendi. Gelen tepkiler üzerine Calderwood görevini bıraktı.

Sosyal izolasyon ve evden çıkmama kuralına uymayan İskoç Sağlık başdanışmanı istifa etti
Sosyal izolasyon ve evden çıkmama kuralına uymayan İskoç Sağlık başdanışmanı istifa etti
GİRİŞ 06.04.2020 14:49 GÜNCELLEME 06.04.2020 14:49

İskoçya'da evde kal uyarılarına uymayan İskoç sağlık başdanışmanı ailesiyle birlikte çekilen görüntülerinin ardından istifa etti. Sokağa çıkma kısıtlamalarına riayet etmediği gerçeksiyle polisten de 2 kez uyarı alan Dr. Catherine Calderwood görevini bıraktı.

İskoç özerk yönetiminin tıp konusundaki başdanışmanı Calderwood ve ailesinin seyahatlerinin fotoğrafı Scottish Sun gazetesi tarafından yayınlanmıştı. Scottish Sun, Calderwood'un ikamet ettiği Edinburgh'daki evine arabayla bir saat uzaklıkta olan Earlsferry'deki ikinci evinin yakınlarında ailesiyle golf oynarken görüntülendiğini aktarmıştı.

VERDİĞİM TAVSİYEYE KENDİM UYMADIM

Pazar günü öğlen saatlerinde özür dileyen Calderwood, görevine odaklanmaya devam edeceğini açıklamıştı. Pazar öğlen konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Calderwood "Ailemle birlikte sosyal mesafe kuralını sürekli uygulamış olsak da insanlara verdiğim tavsiyeyi kendimin uygulamadığını fark ettim. Bunun için özür dilerim" ifadelerini kullandı. Calderwood, koronavirüs nedeniyle uygulanan yasağa uymadığı için eleştirilerin ardından Pazar akşamı istifa etti.

KURAL HERKES İÇİN GEÇERLİ

İskoçya Emniyet Genel Müdürü Iain Livingstone da yerel polis memurlarının Calderwood'u uyardığını belirterek "Evlerden çıkmama kuralı istisnasız herkes için geçerlidir" dedi. İskoç hükümeti geçen ay, İskoçya kırlarında ikinci evleri olanların izolasyona girmek için bölgeye gitmesini eleştirmiş, bunu "sorumsuzca bir davranış" olarak adlandırmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı