Trump, Dünya Sağlık Örgütüne yüklendi: Bu defa gerçekten patladı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını için kendilerine yanlış tavsiyelerde bulunduğunu öne sürdüğü Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) sert bir dille eleştirdi.

Trump,  Dünya Sağlık Örgütüne yüklendi: Bu defa gerçekten patladı
Trump, Dünya Sağlık Örgütüne yüklendi: Bu defa gerçekten patladı
GİRİŞ 07.04.2020 21:29 GÜNCELLEME 08.04.2020 05:55
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, DSÖ'yü, Kovid-19 salgınında "Çin yanlısı bir tutum sergilemekle" suçladı.

 

ABD Başkanı Trump, "DSÖ, bu defa gerçekten patladı. Fonunu büyük oranda ABD sağlıyor ama bu örgüt nedense hala Çin odaklı. Bu konuyla ilgileneceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ'nün, Kovid-19 krizinin başlarında ABD'nin Çin'den gelen uçak seferlerini durdurma kararına ilişkin tavsiyelerine dikkati çeken Trump, "Neyse ki Çin'e sınırların açık tutulması tavsiyelerini kabul etmedim. Neden bize bu kadar hatalı bir tavsiye verdiler?" ifadelerini kullandı.

FONLARIN ASKIYA ALINACAĞINI DUYURDU

DSÖ'nün Kovid-19 salgınında bazı çağrıları yapmakta geç kaldığını belirten Trump, örgütün ABD'nin Çin'e yönelik seyahat yasağına da karşı çıktığını anımsattı.

 

 

Trump, DSÖ'nün "Çin odaklı" çalıştığını belirterek "DSÖ'nün işleyişine bir bakacağız. Ancak DSÖ'ye sağladığımız fonları büyük oranda askıya alacağız." değerlendirmesinde bulundu. Gazetecilerin bu yöndeki sorularını tekrarlaması üzerine ise Trump ton yumuşatarak  "Bunu kesin yapacağımızı söylemiyorum ama bunu yapmayı düşüneceğiz." şeklinde konuştu.



BM'DEN JET CEVAP

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele başarısız olmakla suçlayan açıklamaları üzerine, "DSÖ, Tedros Adhanom Ghebreyesus liderliğinde Kovid-19 salgınıyla mücadele konusunda muazzam işler yapıyor." dedi.

Dujarric, video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Trump'ın DSÖ'ye yönelik sert eleştirilerine cevap verdi.

''DSÖ, Tedros Adhanom Ghebreyesus liderliğinde Kovid-19 salgınıyla mücadele konusunda muazzam işler yapıyor ve ülkelere destek veriyor.'' diyen Dujarric, örgütün uluslararası sağlık sisteminin gücünü gösterdiğini söyledi.

YORUMLAR 79
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    çin butun dunyayi acimasizca kendine kole ederek insanlarin kanini icerek birde uzerlerinden para kazanacak,ayni hayvanlara yaptigi zulum gibi, once kendilerinde baslattilar planli olarak simdide yardim diye dunyaya zehir satmaya devam edip dunyayi kendine acimasizca kole edecek, ÇINDEN VEYA ÇIN MALI OLARAK HIÇBIRSEY ALMAYIN
    Cevapla
  • saffet 4 yıl önce Şikayet Et
    Günümüz gençlerinin zihinlerinde kurdukları dijital dünyayı artık bütün insanları ve sosyal yaşamıda içine alarak evrenselleştirmek istiyorlar. Nasıl ki banka faiz sistemini kurarak herkezi bunu kullanmaya mahkum ettiler aynısını şimdi dijital sistem kurmak için yapıyorlar.İnsanları sosyal hayattan uzaklaştırıp bütün işlerin dijital ortamlarda yapılabildiğinin eğitimi veriliyor şu anda. Eğitim ,Ticaret, yönetim, üretim, alış veriş , iletişim.... vs artık herşey .Yani bundan sonra sadece para faiz baronlarının değil dijital baronların da kölesi olma eğitimi için bütün dünyada bu illeti başımıza bela ederek herkezi evlere kapanmak zorunda bıraktılar.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ Çin’deki vahşi hayvan ve et pazarlarını yasaklamayı düşünüyormuş !!! Günaydın gerçekten ! Bugüne kadar otur cukkala paraları, DSÖ ye acilen soruşturma başlatılmalı! İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması lazım
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Küreselci kötüler ABD yi ortadoğuya saldırttı buraları mahvettiler sonra ister üretilmiş ister üremiş olsun virüsü vuhanda sonlandırıp dünyaya yaydılar bir sonraki düşünceleri çin yönetimini dünyanın başına bela etmek olabilir. Tek bağımsız hareket etmeye çalışan devletimize ve milletimize bundan sonra çok işler/görevler düşüyor, dünyanın huzuru için diğer ulus devletlerinde uyandırılarak küreselci kötülerin oyunlarının bozulması lazım. Küreselci kötülerin tüm bu oyunları analitik bir düşünceyle analiz edilip kavranılıp azimle mücadele edilerek Allahın izniyle bozulmalıdır/bozulur İnşaallah.
    Cevapla
  • Melek 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya saglik örgütünün türkiyede ofis acmasina ne diyosunuz Peki?
    Cevapla
  • Kul. Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardeşim nöbetteyiz burdayız hamdolsun
    Cevapla
  • hallo 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'in hakkından sen gelirsin Trump.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor