Danimarka'da şoke eden koronavirüs açıklaması: Hükümetin açıkladığının 80 katı

Danimarka Devlet Serum Enstitüsü (SSI), 5.6 milyon nüfusa sahip ülkede 400 bin kişinin yeni tip koronavirüs enfekte olduğunu tahmin ediyor. Bu rakam devletin açıkladığı rakamdan 80 kat daha fazla.

Danimarka'da şoke eden koronavirüs açıklaması: Hükümetin açıkladığının 80 katı
Danimarka'da şoke eden koronavirüs açıklaması: Hükümetin açıkladığının 80 katı
GİRİŞ 09.04.2020 14:34 GÜNCELLEME 09.04.2020 14:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Danismarka Devlet Serum Enstitüsü (SSI), koronavirüs bulaşmış gerçek insan sayısının şimdiye kadar pozitif olarak test edilen yaklaşık 5 bin kişiden 80 kat daha fazla olabileceğini belirtti. Ekstra Bladet gazetesinde yer alan haberde, Danimarka Sağlık Ajansı tarafından yayınlanan bir durum raporu da değerlendirildi. Ülkedeki kan bağışçılarının analizinden de yola çıkarak ülkede şok etkisine neden olan '400 bin' rakamı işaret ediliyor.

 

Danimarka SSI Başkanı Kare Molbak, 'Danimarka toplumunda çok fazla bildirilmeyen enfekte vaka var. Yapılan kan bağışı çalışmalarındaki istatistiklerini değerlendirdiğimiz kadarıyla, 70 kat daha fazla enfekte olduğunu görüyoruz.' dedi. 1 Nisan ve 3 Nisan tarihleri arasında yapılan 1000 kan bağışı baz alınarak yapılan araştırmada, bağışçıların yüzde 3,5'ine virüs bulaştığı tespit edildi. SSI'nın tahmini ayrıca Almanya ve İzlanda'da yapılan çalışmalara dayandırıldı.

Bir süredir, Danimarka'nın, nüfusun belirli bir kısmının enfeksiyona yakalanması ve daha sonra bağışık hale gelmesinden sonra, ülkede 'toplumsal bağışıklık' çalışması yapıp yapmadığı tartışıldı. Pazartesi günü, Başbakan Mette Frederiksen 'toplumsam bağışıklık stratejisini' kesin bir dille reddetti.

 

Şimdiye kadar ülkede 5.402 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkarken, 218 kişi öldü.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 2
  • Pinar 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten inandirici gelmiyordu 218 olu bnce daha fazla saklaniyor
    Cevapla
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes saklıyor Türkiye hariç. Çünkü bizim yeminli devlet düşmanı ispiyoncularımız var zaten. Başka düşmana gerek yok CHP yeter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor