İngiltere huzurevinde koronadan ölen yaşlıları kayıtlara geçirmedi

Koronavirüs salgınının en çok vurduğu yerlerden biri olan İngiltere'de skandal bir iddia ortaya atıldı. The Guardian gazetesi, ülke genelinde huzurevinde, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden yaşlıların kayıtlarının sistemlere yansıtılmadığını iddia etti.

İngiltere huzurevinde koronadan ölen yaşlıları kayıtlara geçirmedi
İngiltere huzurevinde koronadan ölen yaşlıları kayıtlara geçirmedi
GİRİŞ 10.04.2020 15:12 GÜNCELLEME 10.04.2020 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs'ün sonradan ortaya çıkıp, en çok hasra verdiği ülkelerden biri olan İngiltere'de işler iyice içinden çıkılmaz bir hale girdi. Özellikle sağlık sistemi bu süreçte büyük yaralar alırken, ölü ve pozitif vaka sayıları günden günde hızla artıyor. Ancak kayıtlara geçmeyen vaka sayılarının da bir hayli fazla olduğu iddia ediliyor.

 

 

HUZUREVLERİNDEKİ VAKALAR EKLENMİYOR

İngiliz gazetesi The Guardian, huzurevlerinde yüzlerce yaşlının koronavirüs nedeniyle öldüğünü fakat bu ölümlerin resmi olarak kayıtlara geçmediğini iddia etti.

 

 

Habere göre, İngiltere’deki en büyük huzurevinde 120’den fazla yaşlının son üç hafta içinde virüsten öldüğü, başka bir bakım evinde ise 88 ölüm kaydedildiğini belirtiliyor.

BİN KİŞİ CİVARINDA!

Haberde belirtilen yardım kuruluşu Care England, resmi kayıtlara göre çok düşük rakamlar olmasına rağmen gerçek rakamların yaklaşık bin civarında olduğunu ifade ediyor.

KOŞULLAR SAĞLIKSIZ

İngiltere'de oluşan bu durum, hükümetin sağlık politikalarına olan tutumunu gösteriyor. Zira  koronavirüse karşı salgının başlangıcındaki hazırlıksız ve umursamaz tavrı ülkede genelinde bulunan huzur evlerindeki ölümlerin fazla olmasına yol açarken, bu evlerdeki sağlık çalışanlarına da tıbbi malzemede yetersiz kalması da ölümlerin sebepleri arasında.

Bazı bakım evleri ise onlarca ölümün olduğunu raporlarken, yaşlıların sağlık ekipmanları az olan sağlık çalışanları tarafından bakıldığını açıkladı.

KAYNAK: THE GUARDİAN
YORUMLAR 1
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü onlar yaşlılarını adamdan saymıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor