Kosova'da başkent Priştine karantinaya alındı

Kosova Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, başkent Priştine’nin Belediye Başkanı Shpend Ahmeti ile yapılan görüşmelerin ardından şehrin karantinaya alındığı belirtildi.

Kosova'da başkent Priştine karantinaya alındı
Kosova'da başkent Priştine karantinaya alındı
GİRİŞ 12.04.2020 17:30 GÜNCELLEME 12.04.2020 17:30

Priştine Belediye Başkanı Ahmeti ise yaptığı açıklamada, koronavirüs tanısı konulan bir kişinin temas ettiği 25 yakınına yapılan test sonucunda 20 kişide virüs tespit edildiğini belirterek, Priştine’de kısıtlayıcı önlemlerin artırılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı ile yapılan istişarelerin ardından Priştine’nin karantinaya alındığını kaydeden Ahmeti, salgının yayılmasını önlemeyi amaçlayan tedbirlerin sertleştirileceğini ifade etti.

Karantina kararı kapsamında Priştine’de ikamet etmeyenlere şehri terk etmek için Priştine dışında olanlara şehre dönmek için bugün saat 17.00’ye kadar süre verildi.
Açıklanan son 20 yeni vaka ile birlikte, toplam vaka sayısının 47’ye yükseldiği Priştine’de kritik bir aşamaya girildiği belirtildi.

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ülkedeki toplam vaka sayısının 283’e, iyileşenlerin sayısının 58’e yükseldiği belirtildi. Kosova’da 8 Şubat 2020 ve 11 Nisan 2020 tarihleri arasında toplamda 3 bin koronavirüs testi yapıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini