Afrika ülkeleri birleşip Çin'e nota verdi! Koronavirüste ikinci dalga korkusu

Çin'de özellikle Afrika kökenlilerin, ikinci koronavirüs dalgasının yayılmasının kaynağı görüldüğü için kötü muameleye uğradığı yönünde bilgiler geliyor. Virüsün kaynağı olan Çin ise, vakaların münferit olduğu iddiasında bulunurken, Afrika ülkeleri birleşerek Pekin yönetimine nota verdi.

Afrika ülkeleri birleşip Çin'e nota verdi! Koronavirüste ikinci dalga korkusu
Afrika ülkeleri birleşip Çin'e nota verdi! Koronavirüste ikinci dalga korkusu
GİRİŞ 13.04.2020 10:27 GÜNCELLEME 13.04.2020 10:40
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Afrika ülkeleri, Çin'de Afrika kökenli kişilerin ikinci yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dalgasının yayılmasına sebep oldukları gerekçesiyle kötü muameleye ve ayrımcılığa tabi tutulmasına tepki gösterdi.

 

KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALIYORLAR

Çin'in Guanco başta olmak üzere birçok kentinde yabancıların özellikle de siyahilerin ikinci Kovid-19 dalgasından sorumlu tutularak evlerinden tahliye edildiği, alışveriş merkezleri, restoranlar ve hastaneler dahil kamusal alanlara alınmadığı, evlerinden ve kaldıkları otellerden çıkarıldıkları, sokaklarda darp edildikleri iddiaları Afrika'dan sert tepki gördü.

 

Afrika Birliği (AfB) Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed....

AFRİKA ÜLKELERİNDEN NOTA

Çin'de bulunan Afrika ülkelerinin büyükelçileri Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'de gönderdikleri ortak notada, ülkede Kovid-19'un Afrikalılar tarafından yayıldığı izlenimi veren bu tür ayrımcı eylemlere son verilmesi çağrısı yaptı. Notada, "Pekin'deki Afrikalı Büyükelçiler, siyahi vatandaşlara yönelik zoraki test, karantina ve diğer insanlık dışı muamelelere derhal son verilmesini talep ediyor" ifadesine yer verildi.

ÇİN BÜYÜKELÇİSİNE İLETİLDİ

Afrika Birliği (AfB) Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Çin'de Afrikalıların maruz kaldığı ayrımcılığa dair endişelerini iletmek için Çin'in AfB Büyükelçisi Liu Yuxi'yi çağırdığını belirtti.

Muhammed, Pekin yönetiminden Afrika ve Çin arasındaki mükemmel ilişkilerle bağdaşacak şekilde konuyla ilgili iyileştirici önlemler alınmasını istediğini kaydetti.

Çinli yetkililer ise Afrikalıların ayrımcı eylemlere maruz kaldığı suçlamalarını reddederek söz konusu olayların münferit vakaları olduğunu savunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda bütün dünya ülkeleri birlesip Cini karantina altina almalari lazim, cünkü bütün mikrobik olaylar onlardan türüyor.
    Cevapla
  • Tayfun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde gördüğümüz çinlilere mi dalalım yani. Allah’tan bizden yayılmadı bu virüs dünya ya, yoksa sokağa çıkamazdık can korkusundan Almanya da Avrupa da. Ama gevur gevura tahammül ediyor. Çinliler ve İtalyanlar bulaştırdığı için sorun yok.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Olan oldu artik donusu yok,bu saten sonra butun ulkeler tum ticaretini kesmelidir cinden ve sinirlarini suresiz kapatmalidir,bundan sonra esek etimi kopekmi yarasami ne yerse yesinler dunya icinde yanlizlasinlar bu kadar basit.
    Cevapla
  • mgl122333444556778 4 yıl önce Şikayet Et
    çin bu işte yalnız degildir. yahudi bu işin neresinde?
    Cevapla
  • Ben buyum 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın yapamadığını Afrika yapıyor. Geri kalanlarda uyanıp bir iş yapsalar fena olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'