ABD'de kasırga faciası: 32 ölü

ABD'nin güney eyaletlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve kasırga nedeniyle 32 kişi hayatını kaybetti.

ABD'de kasırga faciası: 32 ölü
ABD'de kasırga faciası: 32 ölü
GİRİŞ 14.04.2020 10:53 GÜNCELLEME 14.04.2020 10:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüsle mücadele eden ABD, kasırga felaketiyle sarsıldı. Ülkenin güney eyaletlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve kasırga 32 kişinin can vermesine, 200’den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yetkililer, Mississippi’de 11 Georgia eyaletinde 8, Arkansas’da 1, Güney Carolina eyaletinde 5 , Teksas’ta 4, Arkansas 2, Kuzey Carolina eyaletinde 1 kişinin kasırgadan yaşamını yitirdiği açıkladı. Ülkede 1 milyondan fazla ev ve işletme hasar görürken, bir buçuk milyon kişiye elektrik verilemiyor. Eyaletlerde çok sayıda evde çökerken, elektrik direkleri ve ağaçlar yerle bir oldu.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, ülkenin güneyinde 3 gündür devam eden kasırgadan Teksas, Louisiana, Mississippi, Georgia, Arkansas, Alabama, Kentucky Tennessee, Kuzey Carolina ve Güney Carolina eyaletlerinde büyük tahribata yol açtığını ve kötü hava koşullarından en az 135 milyon kişinin etkilendiğini duyurdu.

Kasırgalardan etkilenmeyen birçok eyalette ise şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtildi. Yönünü doya çeviren kasırganın ABD’de 2 gün daha etkili olacağı uyarısı yapıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki uzaya askeri us kurabilmek biş işe yaramıyor ne olmak lazım adaletli durus bu dünyanın sahibi var jandarma ol ama durus ol abd
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak