İlk adımı İngiltere attı! Koronavirüs hastasına yaklaşınca ötecek

İngiltere koronavirüs (COVID-19) hastasına yaklaşanı uyaracak mobil uygulama üzerinde çalışmaya başladı. Uygulama hayata geçtiğinde kullanıcılar akıllı telefonları üzerinden uyarılar alacak.

İlk adımı İngiltere attı! Koronavirüs hastasına yaklaşınca ötecek
İlk adımı İngiltere attı! Koronavirüs hastasına yaklaşınca ötecek
GİRİŞ 15.04.2020 14:02 GÜNCELLEME 16.04.2020 16:13

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; İngiltere Ulusal Sağlık Sistemine (NHS) bağlı teknoloji birimi NHSX, hükümetin koronavirüs tecridini sona erdireceğini umduğu bir uygulama için Google ve Apple ile çalışmaya başladı.

 

Söz konusu uygulamanın COVID-19 yakalanmış olanlar ve o kişiler ile temas halindeki kişiler hakkında bilgi toplayarak bir bilgi havuzu oluşturması bekleniyor.

Sunday Times'ta yer alan habere göre uygulama, Kovid-19 testi pozitif çıkan birine yakın olduğu durumda kullanıcıları uyaracak. Uygulama bu hizmeti sağlamak için Bluetooth teknolojisini kullanacak.

 

İngiliz uzmanlar bu yöntemin virüsün yayılma hızını hatırı sayılır oranda düşürebileceğini düşünüyor. Zira virüs taşıyan biri ile temas halindeki bir kişinin yakınınızda bulunduğu uyarısını telefonunuza gönderen uygulama bölgeden uzaklaşmanız gerektiği yönünde sizi uyarabilecek.

ABD merkezli teknoloji şirketleri Apple ve Google, sosyal mesafenin korunup korunmadığını ortaya çıkaracak bir Bluetooth teknolojisi geliştirmek için birlikte çalışmaya başladıklarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...