Bildiklerinizi unutun! Koronavirüs (COVID-19) salgınını başlatan hayvanı açıkladılar

İngiliz gazetesi Independent, Kanada'da yapılan bir araştırmayı haberleştirdi ve koronavirüs (Kovid-19) salgınını yarasa yiyen sokak köpeklerinin başlattığını öne sürdü. İddia, bilim dünyasında tepkiyle karşılandı.

GİRİŞ 16.04.2020 17:34 GÜNCELLEME 13.02.2021 13:28
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Bilim insanları, Kovid-19'a neden olan koronavirüsün, yarasalardan kaynaklandığını ve başka bir hayvan aracılığıyla insanlara bulaştığına inanıyor. Yılanlar ve pangolinlerin aracılık yaptığı iddia edilen virüsün, insanlara Çin’in Wuhan kentindeki canlı hayvan pazarında bulaştığı sıkça dile getirilen iddialar arasında.

 

YENİ İDDİA SOKAK KÖPEKLERİ

Konu ile ilgili yeni bir iddia geldi. İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, yarasa yiyen sokak köpekleri koronavirüs salgınını başlattı. Kanada’nın Ottova Üniversitesi'nin biyoloji bölümünde öğretim üyeliği yapan Xuhua Xia’nın araştırmasına göre yılanlarda ve pangolinlerde tecrit edilen virüs tuşlarıyla SARS-CoV-2 arasındaki ayrışmanın çok fazla olması, bu hayvanların hastalığın yarasalardan insanlara geçişindeki kayıp halka olamayacağı anlamına geliyor. Xuhua Xia’ya göre bugün on binlerce insanın hayatına mal olan koronavirüsün yarasaları yiyen sokak köpeklerinin bağırsaklarında hızla evrilmiş olabileceğini ileri sürdü.

 

"KÖPEK SAHİPLERİNİN ENDİŞELENMESİNE GEREK YOK"

Kanada'da yapılan bu araştırmanın bulgularını reddeden pek çok araştırmacı ise köpek sahiplerinin endişelenmesine gerek olmadığını belirtiyor.

İDDİA, BİLİM DÜNYASINDA TEPKİYLE KARŞILANDI

Xia’nın iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Cambridge Üniversitesi Profesörü James Wood "Bu araştırmayı yapan kişi eldeki veriler ile nasıl böyle bir sonuca ulaşabilmiş gerçekten şaşkınlık verici" dedi.

Wood, koronavirüsün sokak köpekleri üzerinden evrim geçirdiğini destekleyen herhangi bir bilimsel bulgunun bulunmadığı bilgisinin de altını çizdi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 63
  • Ertugrul arksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne hayvanı kardeşim 7 tane Çinli virüsü yapmış. Bir süre sonra kendi ülkelerinden sildiler şimdi dünya pazarını ele geçiriyorlar. An çokta Avrupa ve ABD yi hedef aldılar. Biyolojik bir savaş. Bence
    Cevapla
  • Murat ışık 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçeği yansıtmıyor Virüsün domuzdan bulaşmış olabilecgi gerçek
    Cevapla
  • Murat ışık 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhabalar daha önce Bi filim izledim virüs Die burada gerçeği anlatıyordu bir yarasa dışkısını yiyen domuz ve bu domuz Domuzdanda insanlara yayılan bir virüstür corana
    Cevapla
  • ZOMBİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs ABD de labaratuvar ortamında üretildi ve ÇİN üzerinde denediler.ABD şuan ektiklerini biçiyor hesap tutmadı.
    Cevapla
  • Vatan millet sakarya 3 yıl önce Şikayet Et
    Köpek onun etini yemez ne biçim araştırmacısıniz suçu kime atacaginizi şaşırdınız iyice Çinli iki ayaklı köpekler yer onlara sorun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!