Mescid-i Aksa ramazan ayında da ibadete açılmayacak

Son Dakika Haberi; Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, yeni tipi koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Mescid-i Aksa'nın ramazan ayında da ibadete açılmayacağını duyurdu.

Mescid-i Aksa ramazan ayında da ibadete açılmayacak
Mescid-i Aksa ramazan ayında da ibadete açılmayacak
GİRİŞ 16.04.2020 20:03 GÜNCELLEME 17.04.2020 01:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında ramazan ayında da ibadete açılmayacağını duyurdu.

Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Konseyden yapılan yazılı açıklamada, "Konsey, Kovid-19 salgını durumunu göz önüne alarak, mübarek Mescid-i Aksa’nın ramazan ayında da ibadete açılmamasına karar vermiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu kararın daha önce verilen fetvalara ve tıbbi tavsiyelere uygun bir şekilde alındığına vurgu yapıldı.

Mescid-i Aksa, Kovid-19 salgını nedeniyle 22 Mart’ta Kudüs İslami Vakıflar İdaresince ibadete tamamen kapatılmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Harem-i Şerif ilk defa ramazan ayında ibadete kapalı olacak.

Avustralyalı fanatik Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek, Kıble Camisi'nin mihrabı ve bin yıllık minberini yakmış, bunun üzerine Aksa ilk kez ibadete kapatılmıştı.

Mescid-i Aksa, İsrail güçlerince çeşitli bahanelerle zaman zaman ibadete kapatılıyor.

Filistin makamlarının verilerine göre, şu ana kadar işgal altındaki Doğu Kudüs’te en az 81 kişide Kovid-19 tespit edildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise ülkede 140 kişi söz konusu salgın nedeniyle hayatını kaybederken, Kovid-19 tespit edilen toplam vaka sayısı ise 12 bin 591.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyası derdiniz krallık kurmaktı arap kırallıklarını kurdunuz derdiniz ençok altın verene biyat etmekti ingiliz altınlarına kavuştunuz derdiniz zenginlikti petrolden zenginleştiniz ama derdiniz ümmet değildi islamdan uzaklaştınız derdiniz halifelik makamıydı halifeyi bırak makama bile sahip çıkamadınız etme bulma dünyası
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Emanete hakkıyla sahip çıkamadık ve sanki kovulduk!
    Cevapla
  • demir ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Nere açılacak ki ora açılsın zaten MESCİDİ AKSA YA ve Müslümanlara sahip çıkamadığımız için bunlar başımıza geldi Allah Tüm Mescidlerİn den bizi kovdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!