Uganda'da koronavirüs fırsata çeviren damat düğünü 85 dolara mal etti

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Uganda’da salgın düğünlere engel olamadı. Maddi durumu iyi olmayan damat, salgın nedeniyle sokak kısıtlamasını fırsata çevirerek, düğünü 85 dolara mal ettiğini belirtti.

Uganda'da koronavirüs fırsata çeviren damat düğünü 85 dolara mal etti
Uganda'da koronavirüs fırsata çeviren damat düğünü 85 dolara mal etti
GİRİŞ 19.04.2020 12:12 GÜNCELLEME 19.04.2020 12:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Doğu Afrika ülkesi olan ve görkemli düğünleri ile bilinen Uganda’da, salgının yayılmasını önlemek için sokağa çıkma yasağı uygulayan hükümet kararına göre, düğünler, rahipler de dahil olmak üzere 10 kişiye kadar küçültülmüştü. 

 

 

Yüzlerce insanın bulunduğu ziyafetlerle kutlanan lüks düğünleriyle tanınan Uganda'nın Mbarara kentinde yaşayan Mercy Kamusimiire ve Groom Wilson çifti, düğün planlarını aylar öncesinden yaptıkları için koronavirüsün engel olmasına izin vermedi. Çift, hükümetin virüsle mücadele kapsamında aldığı karara göre getirilen 10 kişilik sınırlama kuralına uyarak düğünlerini gerçekleştirdi.

 

 

DÜĞÜN 85 DOLARA YAPILDI

85 dolara mal olan düğünün ertelenmesi için hiçbir neden olmadığını söyleyen damat Wilson, “Tanrı'nın planladığı şey asla ertelenemez. Akrabalarımızın düğünümüzle bir sorunu yoktu, çünkü evimizden uzakta yaşıyorlar. Hatta bunun masrafları azaltmak için bir fırsat olduğunu bile söylediler" dedi. Maddi olarak zorda olduklarını söyleyen gelin Mercy ise "Kocamın çok parası yok. İşlerimiz iyi değil. Bu yüzden, koronavirüsün yol açtığı bu durumu, Tanrı'nın çok fazla para harcamadan büyük bir adım atmamıza yardımcı olma planı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V evi bile olmayan Hz. Ali efendimizle kızını evlendirdi bunu söyledin mi o zamanla bu zaman bir değil diyorlar halbuki İslam ve efendimizin sünneti tüm zamanlar için gönderildi onun hükmü ebediyete kadar sürecek. Peygamberimiz gençleri evlendirin diye teşvik ediyor, Hz. Allah evlenenlerin durumu iyi olmazsa rızıklarını ben vereceğim, onları ben zenginleştireceğim demesine rağmen hala evlilikleri zorlaştırmak çok manasız. Bir devletin en önemli kurumu ailedir aile yok olursa devlette yok olur
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de böyle olmalı. Bir sürü israf, boşuna masraf ve haramlardan biraz kurtuluruz.
    Cevapla
  • Nezih 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu benim oğlanlarda "he" dese biz de ucuza getirsek ne iyi olurdu.Gençler tantanalı gösteriş düğnlerinlerinden vazgeçin.İşte size fırsat.Paranız varsa ihtiyacı olanlarlarla paylaşın.Düğün hediyeniz "Allah razı olsun"olsun"
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem ince görmesin, bak Uganda bizden az masraf ile düğün yapıyor der
    Cevapla
  • Afk 3 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem İnce değil Gürsel Tekin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi