Rusya ile Belarus'un arasına virüs test kiti girdi

Rusya’nın geliştirdiği ve Belarus’a da yardım olarak yolladığı koronavirüs testlerine Belarus liderinden eleştiri geldi. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, testlerin yeterince başarılı olamadığını savunarak, Rus test kitleri için “Canı cehenneme!” dedi.

Rusya ile Belarus'un arasına virüs test kiti girdi
Rusya ile Belarus'un arasına virüs test kiti girdi
GİRİŞ 19.04.2020 13:17 GÜNCELLEME 19.04.2020 13:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya’nın koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği ve Belarus’a da yardım olarak yolladığı testler iki ülke arasında krize yol açtı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, testlerin yeterince başarılı olamadığını savunarak, Rus test kitleri için “Canı cehenneme!” dedi.

RUS TESTİ YALAN SÖYLÜYOR

Belarus’ya bir TV programında konuşan Lukaşenko, Rusya’dan gelen testlerin sık sık yanlış sonuç gösterdiğini iddia etti. Bu görüşüne örnek veren Lukaşenko, ülkesindeki atom santrali için çalışmaya gelen 15 Rusya vatandaşına test yapıldığını, Rus malı testte hepsinin pozitif çıktığını belirttikten sonra, “Rus testinden vazgeçtik, yalan söylüyor. Çin malı olanı kullandık, sadece bir kişi koronavirüslü çıktı” dedi. 

RUSYA 10 BİN ADET TEST GÖNDERMİŞTİ

Rusya’nın Belarus’a 10 bin adet test yolladığı açıklanmıştı. Belarus, koromavirüs ile etkin mücadele etmek yerine “oluruna bırakmakla” eleştiriliyor. Lukaşenko, ekonominin tahammülü olmadığını söyleyerek karantina ya da sokağa çıkma yasağı gibi önlemlerden kaçınmış, “Zatürre geçip gider ama ekmek herkese lazım” diyerek çalışmaya devam edilmesini istemişti. Ayrıca votka içilmesi ve buhar banyosu gibi önerilerde de bulunmuştu.

Öte yandan ülkede Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre düne kadar 4 bin 779 vaka kaydedildi, 42 kişi öldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    sana teste gerek yok sen buz pistinde oyna ölüm gelinçe dize çökme ayakta ölümü karşıla gerisini boş ver
    Cevapla
  • bg turk 3 yıl önce Şikayet Et
    ruslarin herseyi CAKMAAAAAAAA kendileri de vermisler bunlara eski pisku cakma teknolojiyi bostan korkulugu gibi avrupaayi korkutsun da avrupa amerikaya muhtac olsun yokssa kendi ayaklarinda durabilecek kapasite YOOOOKKKK , medya palavralari
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Garantili test önerimiz var milletini buz hokeyi pistine diz, geride kalanlar hasta. Nasıl?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı