İran'da koronavirüsten sonra bir felaket daha! Bakan tarih verdi

Koronavirüsün büyük hasara yol açtığı İran'ı yeni bir felaket bekliyor. Ülkede iki hafta içerisinde çekirge istilasının yaşanacağı belirtilirken yetkililer harekete geçti.

İran'da koronavirüsten sonra bir felaket daha! Bakan tarih verdi
İran'da koronavirüsten sonra bir felaket daha! Bakan tarih verdi
GİRİŞ 21.04.2020 22:30 GÜNCELLEME 21.04.2020 22:30
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İki hafta içerisinde İran'da oldukça büyük bir çekirge istilası yaşanacağı bildiriliyor.

 

 

İran Tarım Bakanlığı'ndan bir yetkili, iki hafta içerisinde ülkenin güney eyaletlerinde büyük bir çekirge istilası yaşanmasını beklediklerini ifade etti.

Radio Farda'nın aktardığı habere göre, çöl çekirgeleri ülkeyi Şubat ve Mart aylarında bir kez daha istila etmiş ve tarım alanlarında geniş çaplı maddi kayba sebebiyet vermişti.

 

 

Çöl çekirgeleri geçtiğimiz haftalarda da Batı Afrika'da Uganda, Etiyopya ve Kenya'da tarım alanlarını istila etmiş, bu bölgede gıda krizi yaşanabileceği bildirilmişti.

İRAN BÜTÇE AYIRDI

İran halihazırda çekirge istilasına karşı yaklaşık 6 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. Bu bütçeye yaklaşık 6.12 milyon dolar daha ekleme yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayındaki çekirge istilası, 200 bin hektar ekili alanın tamamen yok olmasına sebep olmuştu.

İran tarihinde en büyük çekirge istilası ise 1961 yılında yaşandı. Bu döndemde 2.5 milyon hektarlık tarım alanı zarar görmüştü.

YORUMLAR 38
  • Melike ekilem 4 yıl önce Şikayet Et
    İran müslümanların en büyük düşmanı İran hiç bir zaman yanımızda olmadı hep ABD RUSYA ile beraber oldu sinsice dost gôrünüp hep düşmanlık yaptı ve halada yapıyor şiyalar müslümanları sevmezler PKK kucak açıp hep bize saldirtti ALLAH onların şerrinden müslümanları korusun onlara fırsat vermesin
    Cevapla
  • Yusuf Sam 4 yıl önce Şikayet Et
    He , her gün ABD tarafından tehdid edilen, ordusu terör örgütü listesine alınan bilim adamları suikaste uğrayan iran ABD nin dostu, ABD ye üs açan natoda müttefik olan Türkiye ABD karşıtı oluyor değil mi. Niye e trump twit atip ekonomimizi vurmak istedi değil mi. Komik olmayın be.
    Cevapla
  • Fariz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim şia nedir yani şia müslüman deyilmi sen Ali efendimizi sevmiyormusun bugüne kadar alını Allah'ın arslani bilirdiniz halbuki Kuran'da xalife olarak Ali efendimizin işaresi nişanı belirtilmişti maide 55 ayeti kelimeyi oku lütfen Allah'a resulune ve rükû halinde zekat veren o keslere itaet et diye Rabbimiz seslenir bize birde iranin yarısı türk asıl ehli sunnetde oradan gelme ehli sünnetin önce salmani farisiden başlangıç aldığını biliyormuydun onlara sufi denilirdi yani peygamber efendimizin yün libasini giydikleri için suf kelimesi yün demek di sufide sünnet olarak yün elbise giydiyi için sufiler denilirdi
    Cevapla
  • Baltacı Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    iran her şeye müstehak İslam a balta vuran ülke
    Cevapla
  • tcli 4 yıl önce Şikayet Et
    askerimize kurşun sıkıp hainlik edenlere müstehaktır
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar acı çekerken sevinen ancak şeytana uy uş olabilir. Hele hele bu insanlar komşumuz, dindaşımız ve ırkdaşımız ise üzülmek veimkanın varsa yardımcı olmak gerekir.
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu topraklarda yaşadığına eminmisin. Beynin ve akli melekelerin yerinde değil.
    Cevapla
  • ESKİHELLAÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen birde orayı tanıyıp islamı nasıl yaşadıklarını bilen biri olarak onlarla bir cuma namazı bile kılamayan ezanın ve mescidin olmadığı peygambere ve ehli sünnete. ömere ve hz.osman hakaret eden suriyede binlerce can alıp islam coğrafyasına şia yı sokan fitnenin kökeni ve yalanın icad edildiği yer iran değilmi.hala israilin uydurduğu islam cumhuriyet yalanına inanmak amerikan oyununa inanmak.Kafanizi kaldırıp bakın riyanın ülkesine.
    Cevapla
  • muşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    oyle mi suriyede parçalanan insanlar için uzulen bir iran görmedik hatta daha çok katlettiler ve hala ediyorlar yoksa iran şeytanin ta kendisi mi?
    Cevapla
  • Bora 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz tarih okuyun İran'ın müslümanlara verdiği zararı Avrupalılar bile vermemiştir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı