Salgın ile ilgili çok çarpıcı araştırma: Eğer korona nüksederse...

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ile ilgili Güney Kore'den çok çarpıcı bir çıkış geldi. Bilim insanlarının son araştırmalarına göre iyileşen kişi tekrar koronavirüse yakalanırsa, hastalığın bulaşıcılığı düşük oluyor.

Salgın ile ilgili çok çarpıcı araştırma: Eğer korona nüksederse...
Salgın ile ilgili çok çarpıcı araştırma: Eğer korona nüksederse...
GİRİŞ 22.04.2020 19:09 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güney Kore sağlık yetkilileri, iyileştikten sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan hastaların ikinci sefer hastalıklarının çok daha az bulaşıcı olduğunu açıkladı.

 

 

Güney Kore’de yeni vakalarda eğilim aşağı yönlü olsa da, Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KCDC) iyileştikten sonra tekrar pozitif çıkan hastalarla ilgili araştırma başlatmıştı.

Güney Kore’de şimdiye kadar ikinci kez pozitif çıkan 180’den fazla vaka bildirildi ancak hiçbirinin virüsü başkasına bulaştırdığına dair bulguya rastlanmadı.

 

 

Sağlık yetkilileri başlangıçta şüphelendikleri kişilere polimeraz zincir reaksiyonu testi uyguluyor. KCDC, iyileştikten sonra hastalığın tekrar nüksettiği görülen vakaları incelerken virüsten kültür alıyor. Bu süreç güvenilir sonuçların ortaya çıkması için iki haftadan fazla sürüyor.

Şimdiye kadar 39 vaka için kültür testi uygulandı ve şu ana kadar tamamlanan altı test negatif çıktı.

KCDC Direktörü Jeong Eun-kyeong, “Bu, virüsün tekrar nüksettiği vakalarda çok az bulaşıcılık olduğunu ya da hiç bulaşıcılık olmadığını gösteriyor” dedi.

YORUMLAR 8
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim bünyem zayıftır kendime bakmadığımda çok çabuk hasta olurum.eşimde çocukluğunda buronjit olmuş oda kendine bakmadığında çok cabuk hasta olur.olayı bu şekilde düşünmek lazım .yani herşey insanin kendi elinde
    Cevapla
  • sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    bence saçma ciğerlere verdiği hasar nedeniyle ikinci girdiğinde daha çabuk öldürebilir
    Cevapla
  • TONTON 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim aşıyı bulacaksa bulsun Allah yardımcınız olsun Müslüman Türkiye bulması nasip olsun inşallah bize nasip etsin Allah
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Boris jonson.Trump akıllı adamlar.suru bağışıklığı en iyi çözüm.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Boris papazı gördükten sonra eminim bu fikrinden vazgçemiştir.
    Cevapla
  • Erima 3 yıl önce Şikayet Et
    birde dahi ismini koymussun. onlarin odleri kopuyor bu virusten ama islerine geliyor niye biliyormusun. ingiltere olsun avrupa olsun yasli emekli kesim var, uretmeyip sadece tuketen ve emeklilik fonlarini bosaltan. onlarin icin bu suru bagisikligi bu arada yaslilar vefat edip ulkede sadece gencler ve calisan kesim kalmasi icin. ulke en azindan daha verimli hale geliyor. bir nevi dallarini buduyor.
    Cevapla
  • MeM 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok daha az bulaşıcılığı nasıl oluyor ki? Mantıksız. Bulaşıyorsa bulaşıyor işte.
    Cevapla
  • VanLi 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs vücuda giriyor bi de ne görsün ondan önce biri el atmış ama bişey yapamamış. O da ya vücudu terk ediyor ya da harakiri yaparak yaşamına son veriyor. Haberlerde bi hemşire ikinci kez yakalanmış ilk yakalandığı gibi tedavi ve mücadele etmiş. Bu konuda sana katılıyorum. Bu işin azı çoğu olduğuna bende ihtimal vermiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!