Suudi Arabistan ülkenin bazı kısımlarında sokağa çıkma yasaklarını kaldırsa da Mekke ve Medine'de bazı yasaklar hala sürüyor. Sosyal mesafeye dikkat eden cemaat Kabe'de hiç alışık olunmayan bu manzarayı oluşturdu.

Suudi Arabistan'da da sosyal mesafenin korunması, sokağa çıkma yasağı ve namazların cemaatle kılınmasını yasaklanmasının ardından Kabe'deki namazlar çok az sayıdaki kişinin katılımıyla sosyal mesafe ile kılınıyor. Kabe'de pazartesi günü çok az sayıda kişinin akşam namazını kılmalarına izin verildi.

Daha önce de Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'de kılınan ilk teravih namazına, salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler sebebiyle Harameyn işlerinde görev alan memurlar, dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren kişiler ve diğer görevliler katılmıştı.

SALGIN NEDENİYLE RAMAZAN BURUK GEÇİYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle Kabe başta olmak üzere dünyadaki camilerin kapalı olması, Müslümanların bir araya gelememesine ve buruk bir Ramazan geçirilmesine neden oluyor.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • niyazi 28.04.2020 23:16
    Hayat hoştur gerisi boştur takılıyorlardı.İdarecileri deyişmediği sürece çok acı günler bekliyor müslüman yetimin mazlumun sebinin hakkını yiyen şeytanın işbirlikçileri cehennemde ilk 11 oynayacaksınız ALLAH ın izniyle
  • Cemil 28.04.2020 21:47
    Müslümanlar Allahın yer yüzüne indirdiği ve tek söz sahibi kuran'ı anlayıp yaşamak yerine, kendi geleneklerini dinleştirip ve gerçek dinin önüne geçirerek, tek ve tertemiz olan bu dini önceki ümmetler gibi parçalara böldükçe dünyanı önünde sefil olmaya mahkumdur.
  • Kasım 28.04.2020 19:04
    Bizi virüs bile yola getirmedi Allah sonumuzu hayır eylesin Herkes kendi payına düşeni almalı Herkes ektiğini biçecek
  • Frankfurt lu 28.04.2020 18:49
    Namaz kilmakla mūslūman olunmuyor..trump in kizini 5 milyon dolara taki alan bunlar degilmi..baska ūlkelerde insanlar ekmek su nulamazken..yazikki peygamberimizin kavrini ticarete cevirdiler...kiyamet kopsa ben gidip parama araplara vermicem..kurban oldugum rabbime heryerden dua edebilirim....allah bizi dogru uoldan ayirmasin
  • Merve 28.04.2020 17:57
    Kabede acik ayakla geziyolar.ayaklari hasta olan var.turkiyede camilerde galos giyilecek dediler hic bir hareket olmadı. Herkes yine eskisi gibi giriyor.ayagi kokan .egzamasi olan .her cesit insan var.cozum yok.Birde firinlar meselesi var.Ekmekler hala marketlere acik geliyor.
Daha fazla yorum görüntüle