Peru'da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü

Peru'nun başkenti Lima'da bir cezaevinde koronavirüs salgını nedeniyle birkaç mahkumun hayatını kaybetmesi ve virüs tedbirlerinin yetersiz olması gerekçesiyle mahkumlar isyan başlattı. İsyanda 9 mahkum hayatını kaybetti.

Peru'da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü
Peru'da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü
GİRİŞ 29.04.2020 12:24 GÜNCELLEME 29.04.2020 12:27

Peru'nun başkenti Lima'da bulunan Miguel Castro Hapishanesi'nde birkaç mahkumun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesi ve yetersiz sağlık koşulları yüzünden isyan çıktı. Çıkan isyanda 9 mahkum hayatını kaybetti.

 

İsyanın kontrol altına alındığı belirtilirken Ulusal Cezaevi Enstitüsünden (INPE) yapılan açıklamada, hayatını kaybeden 9 kişinin yanı sıra 60 gardiyan, 5 polis memuru ve iki mahkumun yaralandığını belirtti.

ÖLÜ SAYISI 15'E YÜKSELDİ

Hapishanede hafta sonu 2 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e, enfekte olan mahkum sayısı ise 600’e yükseldi. Virüsün yayılması üzerine mahkumlar arasında artan korku ve endişe sonucu isyan çıktı.

 

Dün de Lima’nın kuzeyindeki bir hapishanede mahkumlar virüs tedbirlerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle 2 saatlik bir protesto gösterisi düzenlemişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!