Son dakika: ABD Merkez Bankası'ndan (FED) faiz kararı

Son dakika haberi: Koronavirüsün küresel ekonomiyi alltüst etmesinin ardından merakla beklenen ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. Fed faizleri yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit bırakırken Başkan Jerome Powell'ın ekonomiye destek vermek için atılacak adımlarla ilgili açıklamaları bekleniyor.

Son dakika: ABD Merkez Bankası'ndan (FED) faiz kararı
Son dakika: ABD Merkez Bankası'ndan (FED) faiz kararı
GİRİŞ 29.04.2020 21:26 GÜNCELLEME 30.04.2020 02:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

 

 

Fed faiz kararını açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faizler 0-0.25 aralığında sabit bırakılma kararı çıkarken Başkan Powell'ın demeçleri ve ekonomiye vereceği destekle ilgili yönlendirmeleri bekleniyor.

Fed, peşpeşe faiz indirimlerinin ardından işletmelere, eyalet ve yerel yönetimlere yardımcı olmak için 2.3 trilyon dolar kredi sağlama taahhüdünde bulunmuş ancak ABD ekonomisi ilk çeyrek yüzde 4.8 daralmıştı.

 

 

VİRÜS ORTA VADEDE BÜYÜK RİSK TAŞIYOR

Fed'in karar metninde sağlık krizinin ekonomik aktivite üzerinde etkisini gösterdiğini belirtirken virüsün orta vadede "büyük riskler" sunduğu belirtildi.

Ekonomiyi desteklemek için gerektiğinde politika araçlarının kullanılacağı vurgulanan karar metninde gerekli ölçüde tahvil alımlarına devam edileceği, talebin zayıflaması ve petrol fiyatlarının düşmesinin enflasyonu aşağıda tuttuğuna dikkat çekildi.

Karar sonrası dolar endeksi (DXY) 100 puanın altına inerken dolar/TL cephesinde hafif bir gevşeme görüldü ve 6.95 seviyelerine inildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Hollanda 3 yıl önce Şikayet Et
    Simdilik dollar evet daha deyerleniyor.ama bu pek fazla surmez kardeslerim, önce cikar sonra oyle bi dusus yaparki goreceksiniz 1 dollar 2 tl yakin olacaktir..
    Cevapla
  • selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde niye faizler inmiyor , hükümet bankalara el koysun , böyle adaletsizlik olmaz, adamlar amerikdan parayı alıp bizim ülkemizde faize yatırıyor , böyle ülke kalkınmaz arkadaş
    Cevapla
  • niko 3 yıl önce Şikayet Et
    onlara bişey olmaz ama bizi fena vuracak bu parasızlık işsizlik
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kriz tüm dünyayı çok büyük olumsuz etkileyecek. abdde işsizlik bir anda fırladı. devamı da gelecek. Hiçbirimiz görmedik ama 1930larda ki buhrandan daha kötü bir kaç yıl var önümüzde. Belkide daha fazlası var.
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankası faizi düşürdü,FED Faizi düşürdü bizim başta kamu bankaları olmak üzere hiçbir banka 50 gram faiz indirimi yapmadı. Daha ne bekleniyor milleti bu faiz zulmu altında hala neden kıvrandırılıyor.
    Cevapla
  • Molla Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Faizle para almayın
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Batarsın inşallah abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz