ABD'den Türkiye'ye bir teşekkür daha!

ABD Savunma Bakanlığı Avrupa ve NATO Politikalarından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Michael Ryan, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında ABD'ye gönderdiği tıbbi yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

ABD'den Türkiye'ye bir teşekkür daha!
ABD'den Türkiye'ye bir teşekkür daha!
GİRİŞ 29.04.2020 21:32 GÜNCELLEME 29.04.2020 21:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ryan, "Türkiye'ye ABD'ye yaptığı yardım ve Kovid-19 ile mücadelede NATO içerisinde gösterdiği örnek liderlikten dolayı müteşekkiriz." açıklamasında bulundu.

Türk ve Amerikan yetkililerinin bir haftadır bu yardımı koordine ettiklerini belirten Ryan, "Türkiye'nin İtalya ve İspanya, İngiltere ve Balkanlar'a yaptığı yardım gibi ABD'ye yaptığı yardım da NATO koordinasyonu ile yapıldı." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin desteğinin, ülkelerin zor zamanlarda birlikte çalışmasına örnek teşkil ettiğini belirten Ryan, "Bu krizin üstesinden gelmeye çalıştığımız bir zamanda, Türkiye ABD'ye yardım ederken, ABD olarak biz de yapabildiğimiz ölçüde başka müttefiklere yardım etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

TÜRKİYE'NİN YARDIM ELİ ABD'YE DE UZANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, ABD'ye gönderilen tıbbi yardım malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait A400M tipi askeri kargo uçağı, ABD saatiyle 17.30 civarında (TSİ 00.30) başkent Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'ne inmişti.

Kolilerde, 500 bin maske, 400 bin önlük, 2 bin litre dezenfektan, 500 yüz koruyucu ve 400 N95 tipi maske ile 1500 koruyucu gözlük olduğu bildirilmişti.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'de 1 milyondan fazla kişiye Kovid-19 teşhisi konulurken, 57 binden fazla kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

YORUMLAR 6
  • Ahmet Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen tırlar dolusu pkk ya silah göndermiş afrin de katliam yaptırmış, besle karga yı oysun gözünü...
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde başka müttefiklere yardim ederiz derken pkk ya demek istedi heralde
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    O malzemelerden Brett mcGurk kullanmasın ha o şartla gönderdik
    Cevapla
  • derdim der 3 yıl önce Şikayet Et
    haberiniz var mı ABD canisi YPG/PYD/PKK ya 1,2 milyon dolarlık korona virüsü yardımı gönderdi. şeytana yardım ne kadar makbul...
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    daha eyi türk müslüman gatillerini besleyin deyi size yardım ediyoruz ne hikmetse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor