Avrupa'daki Hizbullah yasağının arkasında Mossad raporu

Almanya'nın Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesiyle ilgili konuşan isimsiz bir Mossad Kaynağı, 'Hareket, Almanya'daki tüm taraflarla aylarca süren çalışmaların sonucudur. Örgütün önemli terörist faaliyetlerle ilişkilendiren açık ve yasal kanıtlar gerekiyordu, ve biz de bunu yaptık.' dedi.

Avrupa'daki Hizbullah yasağının arkasında Mossad raporu
Avrupa'daki Hizbullah yasağının arkasında Mossad raporu
GİRİŞ 04.05.2020 11:44 GÜNCELLEME 04.05.2020 11:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya'da hükümet, geçtiğimiz hafta Alman topraklarındaki tüm Hizbullah faaliyetlerini yasakladı, içişleri bakanlığı siyasi ve militan grubunu bütünüyle 'Şii terör örgütü' olarak nitelendirdi. Dünyada süren koronavirüs salgının ortasında, Almanya'nın neden birden bire böyle bir karar aldığı merak ediliyordu.

 

Mossad, Avrupa ulusunun güvenlik hizmetlerine grubun kara para aklama iddiaları ve patlayıcı yapmada kullanılan yüzlerce kilogram amonyum nitrat için depolar hakkında bilgi vererek Hizbullah'ın Almanya'daki faaliyetlerini yasaklamaya itmiş olabilir.

İsmi açıklanmayan bir Mossad kaynağı, "Hareket, Almanya'daki tüm taraflarla aylarca süren çalışmaların sonucudur." dedi. Ardından “Hizmet başkanlarının, örgütü önemli terörist faaliyetlerle ilişkilendiren açık kanıtlar ve yasal kanıt sunmaları gerekiyordu ve biz de bunu yaptık.” şeklinde konuştu.

 

Bu istihbaratla Berlin'in geçtiğimiz Perşembe günü Hizbullah ve faaliyetlerine yasak getirmesini sağladı. Daha önce Almanya, Hizbullah'ın siyasi ve militan kolları arasında ayrım yapmış, militan kolu yasaklamış ancak siyasi olanın ülkedeki faaliyetlerine izin verilmişti.

'MOSSAD'IN YAKIN DOSTU'

Alman yetkililer rapor ve iddia edildiği gibi 'İsrail ve Alman istihbarat servisleri arasındaki işbirliği' hakkında bir yorum yapmadı. Kaynak, Almanya Federal İstihbarat Servisi (BND) şefi Bruno Kahl'i 'Mossad'ın yakın dostu' olarak nitelendirdi.

Almanya İçişleri Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın, 'İsrail Devleti'nin şiddetli bir şekilde ortadan kaldırılması çağrısı yaptığı' ve 'ceza hukukunu ihlal ettiği' belirtildi. Yasak kapsamında, grubun ülkedeki tüm varlıklarına el konulması; sembollerinin görüntülenmemesi, gösterilere katılma ve ya sesli - görsel medya oluşturmasına veya dağıtmasına izin verilmemesini kapsıyor. 

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 3
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanin Bütün terör ve Mafiya örgütleri Almanya da Örgütlü vaziyette calisiyorlar bu nu da ABD leri ve israil mosat tafifindan orgonize ediyorlar.Almanya bu iki Ülkeden cok korkuyor yeter artik diemiyor.sebebi ise eski Nazi gecmisi bu iki Ülke Almanyaya hala bedel ödetiyorlar.
    Cevapla
  • Batuhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya tüm terör örgütlerinin anavatanı halinde. Çünkü Almanya bunları zaten eliyle besliyor başkalarına karşı. Yani Almanya kendisi bir terör devleti.
    Cevapla
  • ali.k 3 yıl önce Şikayet Et
    tam isabet kardes
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!