Boris Johnson'dan önemli çağrı: Aşı bulunması bir rekabet alanı değil, acil bir ortak çaba

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'nin yanı sıra 7 ülke ve AB ülkelerinin ortak düzenlediği konferansta korona aşısı ile ilgili ülkeleri ortak hareket etmeye ve çabalarını hızlandırmaya çağırarak, aşı bulunmasının bir rekabet alanı değil, acil bir ortak çaba olduğunu belirtti.

Boris Johnson'dan önemli çağrı: Aşı bulunması bir rekabet alanı değil, acil bir ortak çaba
Boris Johnson'dan önemli çağrı: Aşı bulunması bir rekabet alanı değil, acil bir ortak çaba
GİRİŞ 04.05.2020 18:23 GÜNCELLEME 04.05.2020 18:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnternet üzerinden İngiltere'nin yanı sıra 7 ülke ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ortak düzenlediği Koronavirüsle Küresel Mücadele Uluslararası Bağış Konferansı'nda aşı, test ve tedavilerle ilgili araştırmalar için 388 milyon sterlin (441 milyon avro) bağış taahhüdünde bulunan Johnson, "Bu savaşı kazanmak için halklarımız etrafında dayanıklı bir kalkan inşa etmeli ve birlikte çalışmalıyız. Bu da ancak bir aşı geliştirerek ve bunu seri üreterek sağlanabilir." ifadesini kullandı.

- "AŞI BULMA YARIŞI ÖMRÜMÜZÜN ACİL BİR ORTAK ÇABASIDIR"

Johnson, ne kadar el birliğiyle çalışılır ve tecrübeler paylaşılırsa bilim insanlarının o kadar hızlı başarı elde edeceğine işaret ederek, "Bu virüsü yenmek için aşı bulma yarışı, ülkeler arasında bir rekabet değil ömrümüzün acil bir ortak çabasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Salgınla mücadelede birlikte hareket edilmesinin önemine vurgu yapan Johnson, "İnsanlığın, virüse karşı olduğu bir durum söz konusu. Bu işte beraberiz ve beraber kazanacağız." dedi.

İngiltere'nin yanı sıra Almanya, AB, Fransa, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç ve Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yaptığı konferansta 7,5 milyar avro toplanması amaçlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi’ler versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"