ABD Başkanı Donald Trump, haftalardır aynı maskeyi taktığını söyleyerek kişisel koruyucu ekipman eksikliğine dikkat çeken hemşireye, “Sizin için öyle olabilir ama pek çok kişi öyle demiyor” yanıtını verdi.

Salgınla mücadele yöntemleri bir hayli tartışma yaratan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Oval Ofis'e gelen grupta bulunan bir hemşireyle yaşadığı diyalog nedeniyle tepki çekti.

Bir muhabirin kişisel koruyucu ekipmanlarının yeterli olup olmadığını sorusu üzerine yaşadıkları sıkıntıyı anlatmak için bir fırsat yakalayan ABD Uygulayıcı Hemşireler Birliği Başkanı Sophia L. Thomas, “Ara sıra. Ülke genelindeki meslektaşlarımla konuşuyorum, bazı bölgelerde yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipman yok, ancak bu eşi benzeri görülmemiş bir dönem” dedi.

“Okuldayken öğrendiğimiz enfeksiyondan korunma önlemlerine göre, her bir hasta için bir koruyucu önlük ve bir maske kullanmalıyız” diyen Thomas, ‘haftalardır’ aynı N95 maskeyi kullandığını vurguladı.

Yine de anlayışlı davranmaya çalışan Thomas, “Kişisel koruyucu ekipman seyrek bulunuyor ama bu yönetilebilir ve biz de yapmamız gerekeni yapıyoruz. Bizler hemşireyiz, uyum sağlamayı öğrenmeli ve hastalarımızın bakımını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Salgın devam ettikçe yapacağımız şey de bu” ifadelerini kullandı.

Topu bir önceki yönetime attı

Donald Trump ise hemşirenin bizzat tecrübe ettiği duruma itiraz ederek, “Senin için (ekipman eksikliği) ara sıra belki ama diğer pek çokları için öyle değil” dedi.

Hemşirenin “Katılıyorum” demesi üzerine sözlerini sürdüren Trump, "Çünkü ben zıttını duydum. Koruyucu önlük dolu olduğunu duydum. Raflarımız bomboştu, hiçbir şeyimiz yoktu çünkü bir önceki yönetim onları oraya koymadı. Sorun değil, ama neredeyse her yerde muazzam bir arzımız olduğunu duydum” diye konuştu.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • frdun 07.05.2020 21:12
    Milyarlarca dolar Ortadoğu ve İslam düşmanlığına sermaye ayıran batı ve ABD sağlık konusunda vatandaşına değer vermediğini açıkça kanıtlamıştır..
  • altair 07.05.2020 18:55
    ortadoğuya pkk ya silah yığacağınıza biraz da bunlardan yapsaydınız ben bunlara tıbbi yardim yapilmasina karsiyim istemiyorum hatta
  • kadir tartar 07.05.2020 18:00
    bırak ekipman eksiğini hastaların iyileşmesini beklemeden bu ölür diyerek fişini çekiyorlar...
  • YUNUS 07.05.2020 17:52
    Anladım abd bitecek inşaallah
  • Anlıyana 07.05.2020 16:48
    Waaaay be bizde külliyede böyle güzel ortamları görecekmiyiz? Acaba külliye ye normal bir hakim savcı vali doktor veya hemşire girebilecek mi? Girerse reisimizle böyle polemiklere girebilecek mi? Ben inanmıyorum Trump kendisinin ne kadar sıradan ve demokratik olduğunu göstermek için bunları servis ediyor medyaya
Daha fazla yorum görüntüle