ABD'nin "felaket morgları" New York’a getirildi

ABD'de artan koronavirüs vakaları, ölümlerin de hızla yükselmesine neden oluyor. Özellikle New York gibi metropollerde yaşanan ölümlerin fazlalığı, mobil morgların dahi dolmasına neden oluyor.

ABD'nin "felaket morgları" New York’a getirildi
ABD'nin "felaket morgları" New York’a getirildi
GİRİŞ 09.05.2020 09:39 GÜNCELLEME 09.05.2020 09:39

Koronavirüs salgını ülkemizde düşüş trendine geçse de ABD'de hala yüksek oranda yayılım hızı ile ölümler meydana getiriyor. Özellikle Trump hükümeti çaresiz kaldığı salgının önüne geçemezken, New York gibi metropollerde cesetler morglara sığmıyor.

Hastanelerde pek çok morgun dolması ve cenazeler için yeterli alan bulunamaması nedeniyle morga çevrilen 50’den fazla soğutmalı TIR kullanılmaya başlandı.

CESETLER ŞEHRİN GÖBEĞİNDE BEKLETİLİYOR

New York şehrideki Brooklyn’in 39th Street Pier bölgesinde yer alan Sunset Park adlı otoparkta park halinde olan TIR'ların uzun süreli bir çözüm olduğu belirtilirken uygulanan yöntemle aynı zamanda cenazecilerin de işlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Belediye Başkanlığı sözcüsü, çoğu TIR'ın boş olduğunu ancak boş TIR'larda tutulan tüm cesetlerin yalnızca koronavirüsten ölenlere ait olmayacağını da sözlerine ekledi.

Ülkede en fazla ölümün yaşandığı New York eyaletine bağlı New York şehrinde bugüne kadar 14 binden fazla kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor