New York'ta 27 Mart'tan bu yana bir ilk

ABD'deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü konumunda bulunan New York eyaletinde son 24 saatte 207 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu rakamın "27 Mart'tan bu yana en düşük ölüm seviyesi" olduğu belirtildi. Ayrıca Kovid-19 bağlantılı ancak henüz türü belirlenemeyen hastalık nedeniyle 85 çocuğun hastalandığı, 3 çocuğun da hayatını kaybettiği kaydedildi

New York'ta 27 Mart'tan bu yana bir ilk
New York'ta 27 Mart'tan bu yana bir ilk
GİRİŞ 10.05.2020 21:39 GÜNCELLEME 10.05.2020 22:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı basın toplantısında, eyalette son 24 saatte 207 kişinin virüsten dolayı yaşamını yitirdiğini, 521 kişiye de Kovid-19 tanısı konulduğunu aktardı. 

Ölüm sayıları bakımından 27 Mart'tan bu yana en düşük rakamı gördüklerini vurgulayan Cuomo, "Sayılar hala korkunç derecede yüksek ama öncekilere göre iyi bir seviyede." dedi.

Cuomo, eyaletteki virüs salgınının 20 Mart'tan itibaren şiddetlendiğini anımsatarak, "Şu anda virüs salgınında başladığımız noktaya geri dönebildik. 20 Mart-9 Mayıs aralığı, bizim için çok acılı geçti." değerlendirmesinde bulundu. 

- ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN "GİZEMLİ HASTALIK" YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

New York Valisi Cuomo, Kovid-19 bağlantılı olan ancak henüz türü belirlenemeyen hastalığın da eyaletteki küçük yaştaki çocukları etkilemeyi sürdürdüğünü kaydetti. 

Bu hastalığın 85 çocukta tespit edildiğini belirten Cuomo, 3 çocuğun da hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

BELİRTİSİ TOKSİK ŞOK GİBİ

Cuomo, "gizemli" hastalığı, "Belirtileri toksik şok sendromuna benziyor. Bu, normal bir Kovid-19 vakası değil. Bildiğiniz üzere Kovid-19 daha çok solunum yollarını etkiliyor. Bu hastalıkta ise bazen kan damarlarının bazen de kalbin iltihaplandığını görüyoruz." şeklinde tanımladı. 

ABD'de salgının merkezi konumundaki New York'ta, 26 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, vaka sayısı 344 bine yaklaştı.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD genelinde 1 milyon 350 binden fazla kişi virüse yakalanırken, 80 binden fazla insan da öldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Egeliden 3 yıl önce Şikayet Et
    Günde 26 bin yeni vaka 80 bini aşan ölüm..Ölü sayısı günlük 1600 seviyelerinde New York'ta 250 ye düştü diye seviniyor.abd eski günlere döneceğini para için yeniden abd yi açmayı düşünüyorsa bu sayılara çift sıfır eklemek gerekiyor.Para mı,insan hayatı mı.Karar senin ey yenilmez(!) Usa..
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'da sadece Siyonistlerle anlaşan ve birlikte hareket eden Evanjelistler koruma altında, başta yaşlılar ve zenciler olmak üzere diğer bütün Amerikalılar, Siyonistlerin istemediği insanlar gurubuna giriyor.
    Cevapla
  • Düzelttim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de şu açıdan bakın. Bir taşla iki kuş vuruyorlar. Hem Trump'ın destekçilerini harcıyorlar, hem de Trump'ı köşeye sıkıştırıyorlar. CHP de öyle yapmıyor mu? Hem hastanenin yolunu yapmıyor, hem belediye otobüs seferlerini azaltıyor hem de bu yolla hükumeti sıkıştırmayı planlıyor ama bizim insanımız uyanık, Amerikalılar gibi değil.
    Cevapla
  • Düzeltme 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış biliyorsun. Evanjelistler Tramp destekçisidir. Bu demokrat başkan. İstiyorki Tramp kaybetsin. Bizim CHP başkanları gibi yani.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc en az katlettiginiz müslüman kadar sizinde gebermenizi nasib eylesin ınseallah
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    ey ABD sizin kökünüz kurusun vallahi acırsam siz degilmisiniz Milyonlarca Müslümana eziyet eden katleden yerinden yurdundan eden kökünüz kurusun inşaAllah..
    Cevapla
  • Kardelen 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar olsa iyi. Maalesef ölenlerin %80 i siyahi ve asyalı
    Cevapla
  • Güler 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Uruz bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin..
    Cevapla
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar adamı gömmeye şarapta bulamıyorlardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor