Nijerya'da çete operasyonu: 17 ölü

Nijeryada ordu ile Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) iş birliğinde çetelere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 17 örgüt üyesi öldürüldü.

Nijerya'da çete operasyonu: 17 ölü
Nijerya'da çete operasyonu: 17 ölü
GİRİŞ 11.05.2020 18:02 GÜNCELLEME 11.05.2020 18:02

Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Eneche, basına yaptığı açıklamada, ordu ile Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) iş birliğinde Kaduna eyaletine bağlı Gwagwada bölgesindeki köylere operasyonlar düzenlediğini bildirdi.

Eneche, operasyonlarda 17 çete üyesinin öldürüldüğünü ifade ederek, çok sayıda kişinin de yaralı olarak kaçtığını, çetelere ait önemli miktarda mühimmatın da ele geçirildiğini kaydetti.

Operasyonlarda 3 evin ve bir kilisenin hasar gördüğünü aktaran Eneche, "Sivillerde hiçbir can kaybı yaşanmadı. Hasar gören ev ve kilise hükümet tarafından tamir edilecek." dedi.

Bölge, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin kendilerine saldırdığını iddia ediyor. Fulaniler, otlattıkları hayvanlarını çiftçilerin çalmaya çalıştığını da öne sürüyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti