İlhakı görüşmeye İsrail'e giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ve Çin'i topa tuttu

Koronavirüs salgınının ardından ilk yurt dışı ziyaretini İsrail'de gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, isim vermeden Çin ve İran'ı hedef aldı

İlhakı görüşmeye İsrail'e giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ve Çin'i topa tuttu
İlhakı görüşmeye İsrail'e giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ve Çin'i topa tuttu
GİRİŞ 13.05.2020 10:27 GÜNCELLEME 13.05.2020 14:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Koronavirüssalgınının ardından ilk yurt dışı ziyaretini İsrail'e gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Kudüs'te İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

İkili görüşme öncesi yapılan basın toplantısında, isim vermeden salgının başlangıcında bazı bilgileri saklamakla suçlanan Çin'i hedef alan Pompeo, Başbakan Netanyahu'ya hitaben, "Siz iyi bir ortaksınız ve bilgiyi gizlemeye ve üzerini örtmeye çalışan bazı ülkelerine aksine bilgiyi paylaşıyorsunuz. O ülke hakkında da konuşacağız." şeklinde konuştu.

Pompeo, "İranlılar bu salgın sırasında, Ayetullah rejiminin kaynaklarını terörü teşvik için kullanıyor. Bu durum, ülkeyi (İran) yönetenlerin ruhlarına ilişkin birçok şeyi söylüyor." diyerek İran'a da yüklendi.

İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DAKİ İLHAK PLANI

İsrail ziyaretinin en önemli başlıkları arasında yer alan işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'nin "İsrail'e ilhak" planına da kısaca değinen Pompeo, "Daha yapılacak işler var ve bu konuda ilerleme kaydetmeliyiz." demekle yetindi. Başbakan Netanyahu ise İsrail ziyaretinden dolayı Pompeo'ya teşekkür etti.

Kendisinin liderliğindeki koalisyon hükümetinin yarın yemin ederek göreve başlayacağını ve bunun ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planının hayata geçirilmesi için bir fırsat olduğunu söyleyen Netanyahu, "Kuracağımız koalisyon hükümeti, ocak ayında Washington'a yaptığım ziyarette Başkan Trump ile mutabık kaldığımız anlayış çerçevesinde barış ve güvenliğin teşvik edilmesine katkı sağlayacak bir fırsat." ifadesini kullandı.

Pompeo, Netanyahu ile görüşmesinin ardından, Mavi-Beyaz İttifakı lideri ve yeni koalisyon ortağı Benny Gantz ile de görüşecek. 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist domuz sürüsü bizim gücümüz yetmiyor size, Allah intikamımızı alsın bir an önce. Sadece ahirete bırakmasın.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Pompeo İsrail’de haber. Virüse ne oldu, yokmu
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam tehlikeli. Bu politikacı değil. Arka planda ABD'yi diktatörce yönetim ekibinden. Bu adam asker. Pentagon mentagon malum halleri. Oraya buraya akıllarınca plan yapıyorlar. Bu işi sıkı tutmak gerekiyor. Pompeo, Netanyahu farkı ne desen, yok. İkiside katliamcı. Biri Kızılderili den beri başlamış, toprağını, malını, toprağını çalmış hırsız , icraatlarına hep devam ediyor, İsrail'ide aynı. Filistin'lileri yıllarca katledip topraklarını alan,mallarına el koyan canlarını alan haydut adamlar. İçlerinde iyiler var mı? Şimdilik yok. Olsa engeller bu hırsızları. Fakat Pompeo da ne yaptığını bilmiyor, ABD de 2000 li yıllarda. Ülke geleceklerin çöküşün benzin dökmeye başladılar.
    Cevapla
  • adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu görüşmede pkk terör devleti kurma planlarının altyapısını da görüşüyor olabilirler. Çünkü bunların beyin takımı israildir. yine bir dizi gizli görüşmeler yapacaklardır. Buna ABD si FRANSA sı RUSYA sı dahil. İNGİLİZİ ve ÇİN i ise perde arkasının gizli ortakları olma durumu çok kuvvetli. TÜRKİYE olarak bu devletlere asla güvenmeyelim. Ticaretimizi vs. yapalım, ancak söyledikleri sözlere asla ve asla güvenmeyelim. Alllah CC hü bu milletin yardımcısı olsun. Allah a emanet olunuz.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    itraile eyice bulaştırsın kovidi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!