Rusya'nın BM Büyükelçisi Nebenzia'dan Wagner açıklaması

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, BM raporuna yansıyan Rus güvenlik şirketi Wagner'in Libya'da 1200 civarında paralı asker bulundurmasına ilişkin, "Özel şirketlerden sorumlu değiliz, devlet tarafından desteklenmiyorlar" diye konuştu

Rusya'nın BM Büyükelçisi Nebenzia'dan Wagner açıklaması
Rusya'nın BM Büyükelçisi Nebenzia'dan Wagner açıklaması
GİRİŞ 13.05.2020 11:16 GÜNCELLEME 13.05.2020 11:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Rus güvenlik şirketi Wagner'in Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'i desteklemek için 1200 civarında paralı asker bulundurduğu bilgisinin yer aldığı BM raporuyla ilgili değerlendirmesi sorulan Nebenzia, ''Özel şirketlerden sorumlu değiliz, devlet tarafından desteklenmiyorlar.'' yanıtını verdi.

ABD'li yetkililerin Rusya'nın Suriye'den Libya'ya paralı asker gönderdiği iddiasını da reddeden Nebenzia, ''Suriye'de işçi bulma kurumu değiliz. Rusya, başka bir ülkede savaşmaları için Suriye'den asker toplamıyor.'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • delicoban 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar neyin kafasını yaşıyor ùlkede faliyet gòsteren firmayı takip etmiyoruz demek istiyor moskov gavuru hepinizin sonu yakın
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus ayısı bundan böyle dünyanın neresinde olursanız olun karşınızda kahraman Türk Milletini bulacaksınız anladınız mı zalim herifler.
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    gebertin hepsini o zaman.
    Cevapla
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA nin bu aciklmasini hmen ardindan LIBYA daki WAGNER lerin olduguu bulundugu her yeri IHA lar ile acilen vurmak sart bakalim ne kadar arksindalar ne kadar degiller AKINCI IHALAR hemen hareket e gecsin ve WAGNR ler i vurmaya baslasin bakalim ses nerden cikacak !!!!!!
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle karargahları tespit edilsin toluca imha edilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler