Dünyayı etkisine alan koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle karantina uygulayan ülkeler kısıtlamaları gevşetmeye başladı. İngiltere'de, Lizbon seferini gerçekleştiren uçakta sosyal mesafe kurallarına uyulmaması tepkiye neden oldu.

Yasakların gevşetilmesiyle, havayolu hizmetlerinin kısmen devam edileceği ilan edilen İngiltere’de, Ryanair havayolu şirketine ait, Londra Stansted Havalimanı’ndan kalkıp Lizbon’a giden uçakta, sosyal mesafe kurallarına uyulmaması tepki çekti. Havayolu şirketi, programının yüzde 40’ının 1 Temmuz'dan itibaren yayınlanacağını duyurdu. Havayolu şirketi virüsün bulaşma riskini azaltmaya yönelik, yolcuların hepsinden yüz maskesi takması, daha az çanta kontrol etmesi isteneceği, tuvaletler için sosyal mesafeli sıra uygulanacağını ifade edilmişti. 

1000 UÇUŞ YAPILACAK

Lizbon seferini gerçekleştiren uçakta çekilen bir görüntülerde, uzmanların tavsiye ettiği iki metre mesafe kuralının uygulanmadığı görülürken, videoyu kayda alan bir yolcu "Ryanair, tüm uçuşu dolduracak kadar para kazanmak için çok istekli. Hiçbir şekilde sosyal mesafe yok. Hem de hiç" diyerek tepki gösterdi. 1 Temmuz’dan itibaren yurtdışına bin uçuş yapacaklarını söyleyen Ryanair CEO'su Michael O'Leary, “1 Temmuz'dan itibaren İspanya, Fransa ve Portekiz'e yüz binlerce İngiliz ailenin yeniden dışarı çıktığı günde 1000 uçuş yapacağız.Yolculuk boyunca yüz maskesi takılması zorunlu olacak. Bunun dışında fazla bir fark olmayacak” dedi.

HASTANE DÜZEYİNDE KLİMA MEVCUT

Aynı zamanda, uçaklardaki klima sistemlerinin virüsün  yayılmasına yardımcı olabileceğinden endişe edip etmediği sorulan üzerine CEO O’Leary, "Uçaklarda hastane düzeyinde klima filtreleri var. Ameliyathanelerde kullanılanlardan mevcut” dedi.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Çiçek 14.05.2020 11:23
    Bize mikrop yollamak için hasta insan gönderebilirler zaten biyolojik silah olsun diye laboratuvarda koviti incelemişler eee sonrada geliştirip bu halemi gertirdiniz. çin sizde bitmiyor virüs neden neden. önce kuş gribi sonra domuz şimdi kovit sırada ne var çin
  • Muhittin Aksoy 14.05.2020 11:19
    Ucakta sosyal mesafe olmaz ama herkesin Maske takmas olmasi lazim bu yeterli yoksa ucak bilet fiyatlari cok yüksek olur o zamanda sirketler iflas etmesi demektir ucan kisi azalin ca firmalar zarar eder Ekonomi büyük zarar görür.
  • IYI 14.05.2020 09:24
    Allahh Trafik Polisii ayaktakiler Çökün ...
  • BİRİSİ 14.05.2020 09:12
    maske yoksa sosyal mesafe gerekli. adamlar maskeli ise mesafe bence sorun değil.
  • Yusuf 14.05.2020 06:34
    Bu da ingiltere.
Daha fazla yorum görüntüle