ABD silah satmayacağı ülkeleri açıkladı

ABD yönetimi, İran, Kuzey Kore, Suriye, Venezuela ve Küba'yı, "terörle mücadelede ABD ile işbirliği yapmayan ülkeler" olarak tescil ettiğini açıkladı.

ABD silah satmayacağı ülkeleri açıkladı
ABD silah satmayacağı ülkeleri açıkladı
GİRİŞ 13.05.2020 21:30 GÜNCELLEME 13.05.2020 23:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "terörle mücadelede ABD ile işbirliği yapmayan ülkeler" konusunda Kongrenin dün bilgilendirildiği kaydedildi.

 

 

Buna göre ABD yönetimi, Silah İhracatı Kontrol Yasasının 40A(a) maddesine dayanarak, İran, Kuzey Kore, Suriye, Venezuela ve Küba'yı 2019 yılında "terörle mücadelede ABD ile işbirliği yapmayan ülkeler" olarak belirledi.

Diğer ülkeler daha önceki yıllarda da aynı listede yer alırken, Küba'nın 2015'ten sonra yeniden ilk kez 2019'da listeye girdiği kaydedildi.

 

 

ABD SİLAH VE SAVUNMA HİZMETLERİ SATMAYACAK

Söz konusu listede yer alan ülkelere ABD tarafında silah ve savunma hizmetleri satılamayacak.

Bakanlık açıklamasında, İran'ın Hizbullah ve Kudüs Gücü gibi örgütler üzerinden bölgede birçok eyleme imza attığı ve "dünyanın en büyük terör destekçisi devleti olmaya" devam ettiği bildirildi.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ise Hizbullah da dahil birçok terör grubuyla işbirliği yapmaya devam ettiği ve bazı terör örgütlerine destek verdiği kaydedildi.

Kuzey Kore bölümünde ise 1970'te bir Japon yolcu uçağının kaçırılmasında rol alan 4 Japon’un halen Kuzey Kore’de yaşadığına ve olayda rehin alınan 12 Japonya vatandaşının akıbetinin halen belirsiz olduğuna dikkat çekildi.

Venezuela'da Nicolas Maduro yönetiminin teröre kaynaklık eden eylemlerine devam ettiği savunulan açıklamada, Kolombiya hükümetiyle barış müzakereleri yapmak üzere 2017'de Havana’ya giden Ulusal Kurtuluş Ordusu mensuplarının Küba’da kalmaya devam ettiğine atıf yapılarak Küba'nın listeye dahil edildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • hkn 3 yıl önce Şikayet Et
    Gizli listede Türkiye de var. Hiçbir kritik silahı satmadılar f35 i teslim etmediler hava savunma sistemi ve ihaları da vermediler. Hatta bazen cephane bile vermiyorlardı. İyi ki vermediler ordumuz nerden nereye geldi. Allah Erdoğandan Bahçeliden silahlarımızı yapan mühendis vs bunları kullanan askerlerimizden emeği geçen herkesden ve oylarıyla Erdoğana ve Bahçeliyi destekleyen herkesden razı olsun.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD askeri ilk defa ABD de sahada , ABD li kadınlar tecavüz konusunda dikkatli olsunlar.
    Cevapla
  • Şahin Türk KOZAN 3 yıl önce Şikayet Et
    O ülkeler yürekli, onurlu ce bağımsız şerefli ülkelerdir. Onlar bizim dostumuz. Sen, İngiliz, alman, Fransız, çin, itrail ve rus köpekleri size lanet olsun
    Cevapla
  • antepli 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar haklı törerist ülkeyle niye işbirliği yapsın
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terör sizsiniz, canınız cehenneme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı