Sudanı'ı karıştıran görevden alma

Sudan Sağlık Bakanı Ekrem Ali et-Tum'un görevinden alındığı bildirildi. Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamada, et-Tum'un görevden alma kararının gerekçesine yer verilmezken, hükümet ve ÖDBG, Egemenlik Konseyinin açıklamasını reddetti.

Sudanı'ı karıştıran görevden alma
Sudanı'ı karıştıran görevden alma
GİRİŞ 14.05.2020 07:13 GÜNCELLEME 14.05.2020 09:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamada, Konsey Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Başbakan Abdullah Hamduk, bazı Konsey ve hükümet üyelerinin, oy birliğiyle Sağlık Bakanı Tum'un görevden alınmasına karar verdiği belirtildi.

 

Açıklamada görevden alma kararının gerekçesine yer verilmedi.

Hükümet ve ÖDBG, Egemenlik Konseyinin açıklamasını reddetti

 

Hükümetten yapılan açıklamada ise Sağlık Bakanı'nın görevden alınmasıyla ilgili herhangi bir anlaşmaya varılmadığı ve tavsiye kararında bulunulmadığı belirtilerek, Egemenlik Konseyinin açıklaması reddedildi.

Hükümet Sözcüsü Faysal Muhammed Salih, yaptığı açıklamada, Konsey, hükümet ve hükümetin siyasi referansı Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) koalisyonundan üyelerin katıldığı toplantıda bazı üyelerin Sağlık Bakanı'nın görevinden alınması fikrini ortaya attıklarını ancak kendilerinin toplantının bu konunun görüşüleceği yer olmadığı şeklinde cevap verdiklerini söyledi.

Salih, "Bakanlar Kurulu ve Başbakanı temsilen diyorum ki Sağlık Bakanı'nın görevden alınmasıyla ilgili herhangi bir taraf ile ne bir anlaşma ne de bir tavsiye söz konusudur" ifadelerini kullandı.

ÖDBG'den yapılan açıklamada da bakanın görevden alınmasıyla ilgili bir taleplerinin olmadığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizden yardım istenmesini tavsiye etmiştir.
    Cevapla
  • Bae 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye yakınlığı sebebi ile alınmıştır
    Cevapla
  • pacific 3 yıl önce Şikayet Et
    Ömer El Beşir sonrası kacıncı darbe bu Hiç durulmuyor sular Sudan da daha sı da geride ve görünüyorki ikiye bölünen ülke çok yakında Darfurun da bölünmesi ile daha karısacak .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı