Son Dakika.. NATO'dan Libya çıkışı: "Aynı kefeye konulmaz"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Libya'da darbeci Hafter güçleri yönelik tepkide bulundu. Stoltenberg Hafter ile BM tarafından tanınan Serrac hükümeti'nin aynı kefeye koyulamayacağını ifade ederken "NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır.” dedi.

Son Dakika.. NATO'dan Libya çıkışı: "Aynı kefeye konulmaz"
Son Dakika.. NATO'dan Libya çıkışı: "Aynı kefeye konulmaz"
GİRİŞ 14.05.2020 17:23 GÜNCELLEME 14.05.2020 17:23
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Libya'da yaşanan çatışmalara yönelik tepkilerini gösterdi. Stoltenberg, Hafter güçleri ile meşru Serrac hükümetinin birlikte tutulamayacağını ifade ederek, gerekirse Trablus'a destek göndermeye hazırız dedi.

 

 

"DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Türkiye’nin NATO üyesi olmasına rağmen Akdeniz’de, Suriye ve Libya’da kendi gündemini uyguladığına yönelik soruya Stoltenberg, "NATO'da 30 ortağız ve pek çok konuda farklı pozisyonlarımız olabilir ama Ankara önemli bir müttefiktir. Libya ve Suriye'de BM’nin barış anlaşmasına varma çabalarını destekliyoruz. Libya’da tüm tarafların uyması gereken bir silah ambargosu var. Bu, BM tarafından tanınan Fayiz es-Serrac hükümeti ile Hafter tarafından idare edilen güçleri aynı kefeye koymak anlamına gelmez. Bu nedenle NATO, Trablushükümetine destek vermeye hazır." cevabını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • orhan şentürk 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan daha önce nerdeydiniz tabi destek verirsiniz türkiyeye engel olmak için nato denen Terörist kuruluş yine devrede Natonun oldugu yerde müslümanların yaşama şansı olmaz NATO demek istilacı modern Haçlı ordusudur.
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'ya kapak olsun
    Cevapla
  • İmam 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani Libyaya asker çıkarıp işgal etmeye hazırız, hepsini Türkiye'ye vermeyiz. Türkçeye tercümesi bu.
    Cevapla
  • mahoni 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato yani abd ne zaman müdahale eder yakın tarihte bosna savaşı müslümamlar leyhine çevirince müdahale etti çünkü hazıra konmasını sever ben kurtardım havası uzak tarihte 2.dunya savaşı abd ne zaman girdi almanlar yeniliyorken yani amlayın hafter gidici
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    garşıki köyün muhtarı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir