Ersin Tatar: Türkiye'ye boşuna çağrı yapmayın! Biz bildiğimiz yoldan ilerleyeceğiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, "Avrupa Birliği, Rum'un yanında yer almakla Kıbrıs konusunun çözümüne destek değil köstek oluyor" dedi. Avrupa Birliği Dışişleri bakanlarının Türkiye'ye çağrıda bulunmasını boşa olduğunu söyleyen Tatar, "Avrupa Birliği ne derse desin biz doğru bildiğimiz yolda ilerleyecek halkımızın meşru haklarını koruyacağız" diye konuştu.

Ersin Tatar: Türkiye'ye boşuna çağrı yapmayın! Biz bildiğimiz yoldan ilerleyeceğiz
Ersin Tatar: Türkiye'ye boşuna çağrı yapmayın! Biz bildiğimiz yoldan ilerleyeceğiz
GİRİŞ 16.05.2020 14:58 GÜNCELLEME 16.05.2020 15:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri bakanlarının Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin yaptıkları ortak açıklamaya tepki gösterdi. Tatar, "Koronavirüs konusunda başarısız olan, üyelerinin dağılması, perişan olması karşısında etkisiz kalan Avrupa Birliği, bunun giderilmesi için yoğun çaba içine gireceğine, klasik tarihsel hatasını sürdürerek Rum yanlısı tutum ortaya koymaya devam ediyor. Avrupa Birliği Dışişleri bakanlarının son yaptıkları ortak açıklama da bundan öncekiler gibi Kıbrıs Türk Halkı ile Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını görmezden gelen bir anlayışla kaleme alınmıştır" dedi.

 

AB ve Rumların iddialarının aksine, Kıbrıs Türkü ve Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arayışlarını sürdürdüğünü vurgulayan Tatar, "Dolayısıyla kimsenin bunu eleştirme veya engelleme hakkı yoktur. Bu konuda uzlaşmacı olan işbirliği öneren Türk tarafı, Kıbrıs Türk halkının haklarını çiğneyerek tek yanlı hareketlerde bulunan ise Rum tarafıdır. Türk tarafının hidrokarbon aramaları konusunda defalarca özel bir komite kurularak işbirliği yapılması çağrısında bulunduğunu, bunun Kıbrıs konusunun bütünlüklü çözümüne de katkı sağlayacağına dikkat çektiğini göz ardı eden Avrupa Birliği, Rum'un yanında yer almakla Kıbrıs konusunun çözümüne destek değil köstek oluyor. Avrupa Birliği Dışişleri bakanlarının Rumlara Kıbrıs Türkü’ne haksızlık yapmaktan vazgeçmesi çağrısında bulunacak yerde Türkiye’ye çağrıda bulunması boşuna uğraştır. Avrupa Birliği ne derse desin biz doğru bildiğimiz yolda ilerleyecek halkımızın meşru haklarını koruyacağız" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • X-FİLES 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu başkandan önce olan başkan olsa idi bizi rumlara satın derdi. AB haklı derdi. Başkanlık verilmeden önce vatan sevgisi var mı yok mu sınava taabi olması lazım bu adayların. Şimdiki başkana ise tebrikler demek düşer.
    Cevapla
  • ...DEREKÖYLÜ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tatar, size tavsiyem o Akıncı denen HAİN' i bir an önce Kıbrıstan sürün. Aksi taktirde başımıza büyük iş açacak...
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle ,delikanlı olun . Gerekirse bize de kafa tutun ama kendinizi gavura ezdirmeyin, gavurdan size dost olmaz. Bakın bosna herseğe ,boşnaklara yıllardır birlikte yaşadıkları insanlar ,kapı komşuları her türlü tecavüzü yaptı onlara. Hoş aynısı size de olmadı mı . komşunuz rumlar her türlü zulmü yaptı. Sizin o Akıncı denen hain zannediyor ki ben onlara şirin gözükürsem ,biz onlarla birleşirsek Rumlar bizi sever. Bu tarihe ters açın tarihe bakın ,böyle bir gaflete düşerseniz ne ahlakınız,ne namusunuz ne de soyunuz sopunuz kalır. Tabii siz Rum değilseniz. Dünya tarihi bunların Müslüman Türke yaptıkları zulümlerle dolu.
    Cevapla
  • Ersan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hak'tan dileğim sayınızın artmasıdır!... Allah (cc) eksikliğinizi göstermesin. Amin...
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bildigimizi yapmatan asla asla $üpem yok´ama avrupa birligide bildigi borozani caliyor´ne biz onlari nede onlar bizi dinliyor ne komik beyaaa.:-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar