Rusya'dan Türkiye ve Libya açıklaması

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüş ve görüşmede Kovid-19, turizm ve bölgesel konular ele alınmıştı. Bugün Reuters'ın Rus Dışişleri'nden geçtiği bilgiye göre; Lavrov ile Çavuşoğlu, Libya'da askeri faaliyetlerin durdurulması ve BM himayesindeki siyasi sürecin yeniden başlatılması konusunda hemfikir kaldıklarını belirtti.

Rusya'dan Türkiye ve Libya açıklaması
Rusya'dan Türkiye ve Libya açıklaması
GİRİŞ 21.05.2020 12:30 GÜNCELLEME 21.05.2020 12:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüştür" denildi. Görüşmede Kovid-19 salgını, turizm ve bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

 

Bugün İngiliz haber ajansı Reuters'ın Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında aktardığı bilgilere göre; Lavrov ve Çavuşoğlu'nun Libya'daki krizin BM Güvenlik Konseyi kararıyla onaylanan Berlin Konferansı kararları temelinde çözülmesi amacıyla askeri faaliyetlerin durdurulmasının ve Libyalı tüm tarafların mutlak katılımıyla BM himayesindeki siyasi sürecin yeniden başlatılmasının önemini vurguladığını kaydetti.

Suriye'deki durumu da ele alan Lavrov ve Çavuşoğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin kararı doğrultusunda uluslararası toplumun desteğiyle Suriye krizine kapsayıcı bir çözüm bulunması amacıyla işbirliğini pekiştirme niyetlerini dile getirdi.

YORUMLAR 12
  • Kastamonulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaman kazanmak istiyorlar bunlara güven olmaz onlardan önce davranmalıyız, Allah bizim askerimizi korusun o indirdileri uçakların pistine kadar acil eylem planı..... İvedilikle..... Rabbim yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı kaddafiyi bombalamaya gelirken.libyadan kaçtın.gemilerin limanları terketti.şimdi tutmuş kaddafinin oğlunu öne çıkarmaya çalışıyorsun.birleşm Ş milletler güvenlik konseyinde anlaşıyorsunuz demekki.bir ülkeyi bölmeye kalkışınca hemen ikiye ayrılıyorlar bu zalimler.iki tarafa güya akıl vermeye arkanızdayız diyorlar.arada hem devleti yıkıyorlar hemde müsümanları birbirlerine katlettiriyorlar.zalimler esfeller.bu oyunu hep oynuyorlar.hiç bir zaman devlet birleşsin üniter yapı bozulmasın asla böyle bir çalışmaları olmamıştır.
    Cevapla
  • Guven meselesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada kafir xegilmi en sz bir abd bir ingiliz bir firansiz kadar yalanci onlar kadar kalles hain nede olsa domuzdan post kafirden dost cikmaz diye bosa denmemis kafirle ticaret yap bilgisinden yararlan is yap ama dostluk yapma cunku onlara asla guvenilmez
    Cevapla
  • Iceman 3 yıl önce Şikayet Et
    Onun için 8 tane savaş uçağı gönderdi. Hayatları yalan...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin tamamını ele geçirene kadar iyice ağırdan alın. Masada bizim standartlarımızı kabul etmekten başka bir çareleri kalmasın. Bunca sene kan ve petrolle beslendiler defolup gitsinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…