DSÖ açıkladı: Koronavirüste merkez üssü artık ABD değil

Dünya Sağlık Örgütü Brezilya ile birlikte Güney Amerika'nın koronavirüs salgınının yeni merkez üssü haline geldiğini duyurdu. Örgüt ayrıca Brezilya'nın, kıtada virüsten "açıkça en çok etkilenen" ülke konumunda olduğunu kaydetti. Salgının önceki merkez üssü ABD'ydi.

GİRİŞ 23.05.2020 02:02 GÜNCELLEME 23.05.2020 07:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, koronavirüs salgının merkez üssünün Amerika Birleşik Devletleri'nden Güney Amerika'ya kaydığını açıkladı.

 

 

DSÖ'den Mike Ryan yaptığı açıklamada, özellikle Brezilya'nın dünyayı saran koronavirüs salgınında en fazla vakanın görüldüğü ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Ryan ayrıca Brezilyalı yetkililerin Kovid-19 tedavisi için kullanılan hidroksiklorokin ilacının geniş kullanımını onayladığını söyleyerek, mevcut klinik çalışmaları sona ermemiş olan ilacın riskleri göz önüne alındığında salgına karşı yaygın kullanımı desteklemediğini dile getirdi.

 

 

BREZİLYA, KORONAVİRÜSÜN EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ 3. ÜLKE KONUMUNDA

ABD ve Rusya'nın ardından koronavirüsün en çok görüldüğü 3'üncü ülke haline gelen Brezilya'nın 12 milyon nüfusuyla en kalabalık şehri Sao Paulo, salgınından en çok etkilenen yer olarak öne çıkıyor. Şehri kapsayan ve nüfusu yaklaşık 44 milyon olan Sao Paulo eyaletinde bugüne kadar 73 bin 739 vaka, 5 bin 558 ölüm görülürken, kentte onlarca toplu mezar açılmış durumda.

YORUMLAR 12
  • Kapaklı yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin tehdit etti virüs başladığında kimseyi erken uyarmadı, abd tehdit etti kıvırıyor ulan her yerin ayrı oynuyor herkese ayrı ayrı kıvırıyorsan sen bozulmuşsun demektir trump haklı sizler gereksiz bir örgütsünüz tamamen yok edilmelisiniz.
    Cevapla
  • Kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan hepsi savsata. Aids hastalığı daha fazla ölüme neden .pandemik niye ilan edilmiyor.ekonomileri çökertti. Dünyada sermaye el değiştirdi. Insanlar fakirlesti. Bakalım arkasından ne gelecek
    Cevapla
  • avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Coronanın bence merkez üssü RUSYA dır. Corona vakası başladığında salağa yatarak kendilerinin de bilmediği bir durum yaratmaya çalıştılar daha sonra baktılar ki bunun ülkeleri için bir faydası yok koyverdiler ama hala kuyruğu dik tuıtup gerçek rakamları vermiyorlar...
    Cevapla
  • caylak 3 yıl önce Şikayet Et
    hedef sapitmayin..
    Cevapla
  • Klo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaydidiyo yaptigi birsey yok oh tikir tikir tikir aylik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!