Düşen uçaktan sağ kurtulan mühendis kaza anını anlattı

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait PK 8303 sayılı Lahor - Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağı bir yerleşim alanına düştü. Düşen uçaktan yalnızca iki kişi kurtuldu.Enkazdan sağ kurtulan iki isimden biri Muhammed Zubair kaza anını şu sözlerle anlattı: "Sadece duman ve ateş görüyordum. Her yerden çığlık sesi geliyordu. Kimseyi göremiyordum ama çığlıklarını duyuyordum"

GİRİŞ 23.05.2020 08:26 GÜNCELLEME 23.05.2020 08:37
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait PK 8303 sayılı Lahor - Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü. Düşen uçaktan yalnızca iki kişi kurtuldu.

 

 

İerisinde 99'u yolcu 8'i mürettebat toplam 107 kişinin bulunduğu uçak Karaçi Havalimanı yakınlarında düştü. Karaçi Belediye Başkanı, kazadan kurtulan olmadığını söylemiş ancak daha sonra iki kişinin kurtulduğu öğrenilmişti.

Enkazdan sağ kurtulan iki isimden biri Muhammed Zubair oldu. Zubair pilotun birkaç kez iniş yapmaya çalıştığını ancak yere dokunduktan sonra uçağın tekrar havalandığını 10 dakika sonra da kazanın gerçekleştiğini söyledi.

 

 

Zubair kaza anını şu sözlerle anlattı: "Sadece duman ve ateş görüyordum. Her yerden çığlık sesi geliyordu. Kimseyi göremiyordum ama çığlıklarını duyuyordum.

Enkazdan ağırlı yaralı olarak çıkartılan Panjub Bankası Başkanı Zafar Masud tedavi altına alındı.

Pakistan medyasında yayınlanan haberde, uçağın pilotunun kuleye, “Doğrudan ilerliyoruz, motoru kaybettik” dediği belirtilmişti.

YORUMLAR 23
  • Adak 3 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun kardeslerim
    Cevapla
  • eby 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. ALLAH rahmet eylesin vefat edenlere. Dost ve kardeş ülke Pakistan
    Cevapla
  • eby 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. ALLAH rahmet eylesin vefat edenlere. Dost ve kardeş ülke Pakistan
    Cevapla
  • Ölüm Var 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ucagi kureselciler dusurdu bakin gorursunuz bu sirket yakin zamanda ya iflas edecek ya da el degistirecek.
    Cevapla
  • yorumCU 3 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir. Ayrıca, uçaktaki yolcuların kimlikleri iyice araştırılmalı. Uçakta Bilim Adamları veya Pakistan'ın değerli ekonomistleri olabilir.
    Cevapla
  • mühendis rezaleti 3 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma bir şey. motorların hepsini kaybetse bile özel bir kanat modu bulunmalı. hem elektronik hem mekanik olarak çalıştırılabilmeli ve uçak motorlara ihtiyaç duymandan uzun mesafelere kadar uçabilmeli ve güvenle inebilmeli. ayrıca motor da yangın çıktı ise yangin söndürme sistemi motordaki veya uçağın herhangi bir yerindeki yangını söndürebilmeli. gerekirse kuyruk kısmında bulunan üçüncü bir motor 2 motor devreeden çıkar çıkmaz devreye girmeli ve uçağı uçurmaya devam etmeli. uçaklarda çok büyük mühendislik hataları ve eksikleri var. en modernlerinde bile. bir uçağı motorsuz bir şekilde havadan yere attığında dahi düşmemeli, uzunca bir süre uçabilmeli.
    Cevapla
  • Uustunkaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeri geldiğinde ilahlık taslayanlar Allah C. C nın yarattığı en basit varlıklardan olan bir sineğin özelliğinin onda birini yapabilseydi o uçakta düşmezdi.
    Cevapla
  • Klavyeciler 3 yıl önce Şikayet Et
    Havada uçup denizde yüzebilmeli
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçaklarda paraşüt sistemi olmalı düşüşe geçtiğinde devreye girmeli , bu husus atlanmış
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hatta kuyruğunda acil durumlar için paraşüt olmalı
    Cevapla
  • Seribiri 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçurtma gibi olmali
    Cevapla
  • Maslandag 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim; Ben seni destekliyorum. ALLAH insana akıl vermiş, akıl bu konuda çalıştırılmaya devam edilmeli, yeni çözümler bulunabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...