Libya ile ilgili çok kritik uyarı: Türkiye'nin bunu yapması intihar olur

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti ilerleyişini sürdürürken darbeci Hafter'in sonu yaklaşıyor. Hafter'e açıkça destek veren BAE, Mısır ve Suudi Arabistan bölgede ateşkes çağrısı yaptı. Konuya ilişkin konuşan Savunma ve Güvenlik Stratejileri Analisti Yusuf Alabarda, çok kritik bir uyarı yaptı.

Libya ile ilgili çok kritik uyarı: Türkiye'nin bunu yapması intihar olur
Libya ile ilgili çok kritik uyarı: Türkiye'nin bunu yapması intihar olur
GİRİŞ 23.05.2020 12:20 GÜNCELLEME 23.05.2020 13:00
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Libya'da darbeci Hafter'e ağır darbeler indirilirken bazı ülkeler bölgede ateşkes çağrısı yaptı. Avrupa Birliği (AB) ile başlayan çağrı BAE ve Mısır ile sürdü.

 

Savunma ve Güvenlik Stratejileri Analisti Yusuf Alabarda, Libya için yapılan ateşkesin bir oyun olduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yusuf Alabarda, "Ateşkes korosu devreye girdi. Trablusgarb'ın güvenliğinin sağlanacağı şartlar oluşmadan ateşkes intihar olur" dedi.

 
YORUMLAR 31
  • H.ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf beyin uyarısı doğru. Şuan ateşkes bir oyun. Sonuna kadar gidilip bu iş kökünden halledilmeli.
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nokta atışı ile hafere operasyon yapmalı. Ölmese bile kaçıp gider. Bundan 10 15 sene evvel Türkiye katar ı libyayı kurtaracak bölgede oyun kurucu olacak deseler inanın isterdim ama çoook zor derdim..
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ateşkes bir oyun toparlanıp hazırlık yaptıklarında yeniden saldırıya geçerler daha önceden ateşkese barışa yanaşmamışlardı şimdi meşru olan hükümet umh mücadeleye darbecileri bitirene teslim alana kadar devam etmeli
    Cevapla
  • Kuvayi Milliye 3 yıl önce Şikayet Et
    potin sikisti.isyancilara silah vererek BM verdigi karari deliyor kararin altinda kendi imzasida var.Abd her zaman oldudu gibi durumdan yararlanmaya calisiyor. o bölgede israil kuklasi bir kurdistan kurma derdi olmadigi icin bizimle olabileceginin sinyallerini veriyor. bölgede Tunus Cezayir bizimle tabiki katarda öteki taraf suud ve bae nin gazlamasiyla sisiye dikkat etmek lazim bunlar boyundan buyuk islere kalkisabilirler.cevap vermek durumunda kalabiliriz bizim icin mesakatli olur onlar icin yikici olur. öte yandan micoyla cakma napolyonuda unutmamak, dikkatli olmak lazim.
    Cevapla
  • Cihad 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çekildi. Pili bitti bunların.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü