Dünya koronayı unuttu plajlara akın etti

Koronavirüs salgını belli başlı bölgelerde düşüşe geçti, ancak halen tedbirler devam ediyor. Bazı ülkelerde tedbirler yok sayılarak denizlere ve plajlara akın ediliyor. O ülkelerin başında İspanya ve ABD geliyor. Barselona ile ABD'nin sahil kesimlerinde halk sahillere akın etti.

GİRİŞ 24.05.2020 17:54 GÜNCELLEME 24.05.2020 17:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına koronavirüs (Kovid-19) salgınında tedbir süreci devam ediyor. Her ne kadar normalleşme dünyanın bir kısmında başlatılsa da bazı bölgelerde halen tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Fakat tedbirleri yok sayan İspanya ve ABD'deki halk, plajlara akın etti.

BARSELONA SAHİLLERİ DOLDU TAŞTI

İspanya'nın Barselona kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sürerken, vatandaşlar denize ve plajlara akın etti.

Sabah saatlerinden itibaren plajlara akın eden halk, güneşlenme ve denize girme yasağını deldi. Özellikle gençler, kalabalık gruplar halinde plajda toplandı, sosyal mesafe kuralına da uyulmadı. Polis, sık sık plajdakileri uyararak denize girenleri çıkardı.

Vaka sayısının fazla olması nedeniyle kademeli normalleşme sürecinde halen ilk aşamada bulunan Barcelona'da 8 Mayıs'tan bu yana sadece spor amacıyla (sörf ve yelken gibi) denize girilmesine müsade ediliyor.

ABD'DE SAHİLE AKIN

Koronavirüs salgının merkez üssü haline gelen ABD'nin plajları doldu taştı. Ulusal Anma Günü tatilinde seyahate çıkan ABD'lilerin sayısında ciddi bir artış gözlenirken, birçok kişi hafta sonunu sahillerde geçiriyor.

 

 

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, karayollarındaki trafik yoğunluğu da dikkat çekti. Los Angeles'tan Miami'ye, Ocean City Beach'ten Seattle'a plajları dolduran ABD'liler güneşin tadını çıkardı.

 

 

TEKNELERLE TRUMP'A DESTEK 

Florida'nın Clearwater şehrinde sahilde bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump'a destek verenler, teknelerle geçit töreni düzenledi. 100'e yakın Trump destekçisi, seçimlere 6 ay kala güç gösterisinde bulundu.

TRUMP AYLAR SONRA İLK KEZ GOLF OYNADI

ABD Başkan Donald Trump, Beyaz Saray'ın Mart ayında koronavirüs salgınından dolayı ülke genelinde acil durum ilan etmesinden bu yana ilk kez golf oynadı.

En son 8 Mart'ta Florida'nın West Palm Beach kentinde kendisine ait tesiste golf oynayan Trump, 2,5 ay sonra Washington yakınında Virginia eyaletinde bulunan Trump Ulusal Golf Kulübü'nde bir şapka ve aynı renkte bir polo tişört ile golf oynadı.

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 4
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir ćok konuda tedbirleri haklı buluyorum ancak bazı meseleler var ki bir anlam veremiyorum örneğin köpeğini gezdimeye izin var çocuğunu yok keşke günde bir saat mesafe ve tedbir kuralına uyarak gezmeleri ne fırsat verilse
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    İçerde kalmak insan fıtratına ters. Tedbir alan ile almayan ülkeler arasında vaka sayıdada ölümlerdede çokta fazla fark yok. Tedbir almayan ülkelerde batmadı.
    Cevapla
  • ujna55 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin matematik öğretmenini tebrik ediyorum. Nasıl farkı göremiyorsunuz pes
    Cevapla
  • bakarmısınız 3 yıl önce Şikayet Et
    yani şunlara baksan lan biz akılsızmıyız deriz ama adamlardaki baka ve ölüm sayıdına bakınca az bile toptan hastalanmaları lazım bunların..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi