Salgının yeni merkezi olmuştu! ABD, ülkeye girişlerini yasakladı

Son Dakika Haberi; ABD, Kovid-19'un Latin Amerika'daki merkez üssü olan Brezilya'dan ülkeye girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

GİRİŞ 25.05.2020 01:04 GÜNCELLEME 25.05.2020 08:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Brezilya'dan ABD'ye girişlerin askıya alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 

 

“ÜLKEMİZİ KORUMAK İÇİN KARARLI BİR ADIM”

McEnany, açıklamasında, "Başkan bugün, son 14 gündür Brezilya'da bulunan yabancı kişilerin ABD'ye girişlerini askıya alarak ülkemizi korumak için kararlı bir adım attı." ifadesini kullandı.

 

 

DÜNYADA EN ÇOK KORONA VAKASI BREZİLYA'DA

Brezilya'daki vaka sayısının 310 bini geçtiğini hatırlatan McEnany, Brezilya'nın dünyada en fazla vakaya ev sahipliği yapan ülkeler arasında olduğunu vurguladı.

SEYAHAT KISITLAMASI ABD VATANDAŞLARINI KAPSAMIYOR

Brezilya'dan ABD'ye gelmek isteyen kişilerin ülkedeki salgını daha da artırmasından endişe ettiklerini aktaran Beyaz Saray Sözcüsü, söz konusu seyahat kısıtlamasından ABD vatandaşlarının etkilenmeyeceğini ve iki ülke arasındaki ticaretin devam edeceğini belirtti.

Kovid-19'la ilgili verileri derleyen "Worldometers" adlı sitede yer alan güncel bilgilere göre Brezilya, Rusya'yı dün geride bırakarak 357 bin 839 vaka ile ABD'nin ardından 2. sıraya yerleşti. Ülkedeki Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı ise 22 bin 500 olarak rapor edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mert haksever 3 yıl önce Şikayet Et
    Brezilyada insanlar gerektiginden fazla birbirine yakin,mahalleler iç içe orda daha fazla önlem almayan yönetim suçludur, İslam'i kurallara göre yaşayan rahat eder, mahrem/namahrem temasi kurallari insanların iyiliği içindir. Sadece cinsi munasebet manasında değil sağlık açısından da önemli, haram hayvanlar yenmeseydi wuhanda bu virus bile ortaya çıkmazdı, kısaca insanlık kendi iyiliği için İslam'a gelmeli.
    Cevapla
  • Terebeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın seyircikler en iyi korunma nefes almamaktir nefes almassaniz korona olmassiniz
    Cevapla
  • Vangölü 3 yıl önce Şikayet Et
    bravo hocam iyi tesbit alma 5 dakika sonra otomatik olarak sefere cikarsin güldürdün valla
    Cevapla
  • Altar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel iş lan. Bildiğim kadarıyla önceki Brezilya cumhur başkanı Lula yı Brezilya da anarşi çıkarıp indiren abd, kendi getirdiği adamın ülkesine bir nevi ambargo mu koymuş yani? ambargo dediysem tersinden Brezilyaya mal satmak serbest ama oradan insanların abd ye girmesi yasak.
    Cevapla
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki ABD cok temiz... al birini vur ötekine
    Cevapla
  • mşü 3 yıl önce Şikayet Et
    abd ye giriş izini olan brezilyalı veya birezilyada bulunan farklı ülkeli biri başka ülke üzerinden abd ye giremez mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır