Libya Müftüsü Sadık el-Giryani, Türkiye'nin desteğiyle darbeci Hafter karşı kazanılan zaferler sonrası   halka çağrıda bulunarak "Yaşadığımız bu zor süreçte Türkler bize destek verdi.Bizim de Türk kardeşlerimize destek vermemiz icap eder.Kardeşlerimizi yüz üstü bırakmayıp, ahde vefa göstermeliyiz. Türkiye ekonomisini kalkındırmalıyız." dedi.

TÜRKİYE VE KATAR'A TEŞEKKÜR

Sadık el-Giryani daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye ve Katar'a ülkenin istikrarına verdikleri destekten ötürü teşekkür etmiş, BAE için ise "BAE istikrar istediğini iddia ediyor fakat üzerimize İHA'lar yollayıp çocuklarımızı öldürüyor." ifadelerini kullanmıştı.

"BAE, SUUDİ ARABİSTAN VE AVRUPA ÜLKELERİ TÜRK EKONOMİSİNE SAVAŞ AÇTI"

Giryani daha önce de, Türkiye'nin imzaladığı anlaşmayla birçok kesimin hedefi haline geldiğine dikkati çekerek "BAE, Suudi Arabistan ve büyük güç olan Avrupa ülkeleri, Türkiye halkının Cumhurbaşkanlarından yüz çevirmeleri ve ondan vazgeçmeleri için Türk lirası ve Türk ekonomisine karşı siyasi ve iktisadi bir savaş açtılar. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı ne istediğini bilen, söylenenlerden etkilenmeyen, Türkiye'nin çıkarının nerede olursa olsun hak davanın başarısında olduğunun farkında olan bir devlet adamı. Bu nedenle tüm imkanlarıyla Libya meselesiyle meşgul oldu, Libya'ya destek için başkentler arasında mekik dokudu." açıklaması yapmıştı.

Yorumlar 54 Yorum Var
  • ismail 28.05.2020 12:30
    rabbim devletimize zeval vermesin inşallah ne mutlu devletime güzel şeyler başardığı için rabbim inşallah en kısa zamanda islam ülkeleri bir araya gelir daha güçlü doğarak daha iyi daha güzel dünya inşa ederiz inşallah türkiye ile birlikte zaferler nasip etsin inşallah türkiyem
  • kosovalı 28.05.2020 10:35
    size bizden başka dost olmaz bu dünyada libyalılar ve diğerleri gelin hepiniz türkiye cumhuriyeti ile kardeş olun katar a tşk pakistana tşk libyaya tşk yalnız en nefret ettiğim vahabiler siz defolun sizden hayr gelmez allah ıslah etsin sizi yada yok olun inşaallah
  • Yusuf 25.05.2020 18:24
    Bu zefer türk dünyasina en büyük şeref ve gurur getirdi.
  • Capla hama 25.05.2020 16:13
    Paraları hazineye vermeyin direkt Türkiye halkına dağıtın
  • Bozkurt 25.05.2020 15:05
    Malınızı mulkunuzunu kendi halkiniza harcayın.alim ve mazlumların duasına talibiz.rızkı verecek olan hüda dır.
Daha fazla yorum görüntüle