ABD komutanlığı, Libya’ya giden Rus uçaklarının fotoğraflarını yayınladı

Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Rusya’dan Halife Hafter’e ve ona bağlı milislere gönderilen savaş uçaklarının fotoğraflarını yayınladı.

ABD komutanlığı, Libya’ya giden Rus uçaklarının fotoğraflarını yayınladı
ABD komutanlığı, Libya’ya giden Rus uçaklarının fotoğraflarını yayınladı
GİRİŞ 26.05.2020 16:23 GÜNCELLEME 26.05.2020 16:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Libya'da Hafter milislerine uluslararası destek devam ediyor. Son olarak Rusya'nın gönderdiği savaş uçakları, ABD'nin Afrika Komutanlığı tarafından görünülendi.

 

 

UÇAKLAR GÖRÜNTÜLENDİ

Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığı (AFRICOM), gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e ve ona bağlı milislere Rusya tarafından gönderilen savaş uçaklarının fotoğraflarını paylaştı.

 

 

Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkililerinden elde ettiği bilgilere göre, uçakların ‘Moskova’dan destek olmadığı takdirde’ Hafter tarafından kullanılamayacağı ifade edildi.

GÜVENLİK KAYGISI

ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Rusya'nın Libya'ya savaş uçağı gönderdiğini belirterek, Moskova'nın Libya kıyılarında hava sahasını kapatabileceğini ve bunun Avrupa açısından önemli bir güvenlik kaygısı oluşturacağını bildirdi.

Rusya'nın son zamanlarda Libya'daki Kremlin destekli özel güvenlik şirketi Wagner'e destek vermek üzere bu ülkeye gönderdiği uçakların, uluslararası toplumca tanınan Libya hükümetine karşı gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'i destekleyen Wagner grubuna taaruz desteği vereceği kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • altair 3 yıl önce Şikayet Et
    o uçaklar hangarda iken başlarına bomba indirilmesi lazım havalanmalarına fırsat verilmesin
    Cevapla
  • hisar ve siper 3 yıl önce Şikayet Et
    ya sadece dunyada rusunmu abd ve rusunmu hava savunma fuzeleri var Allahin izniyle bizimde milli yerli hava savunma fuzelerimiz var hisar o muz zaten var siperimiz var insallah Allahin izniyle Allahutealanin nasip etmesiyle insallah en kisa zamanda 600-800 km menzilli hisar u veya hisar y mizde olur en kisa zamanda İnsallah
    Cevapla
  • Ağrılı 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı bölünsün diyen ilk ülke rusyadır yani en kalleşi
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çok kalleş bir ülke Türk cumhuriyetlerle ilişkilerimizi çok yönlü geliştirmeliyiz Mutlaka Türk savunma paktı kurulmalı Pakistanıda dost ülkeleri de dahil ederek
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    İsteyen istediği yere savaş uçağı gönderebiliyor mu. Bize silah gönderemezsin diyen ülkeler şimdi nerede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi