Pentagon'dan gösteriler için Minnesota Valisi'ne destek teklifi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), siyahi George Floyd’un ölümü üzerine başlayan ve şiddet olaylarına dönüşen gösteriler için Minnesota’daki yetkililere yardıma hazır olduklarını açıkladı.

Pentagon'dan gösteriler için Minnesota Valisi'ne destek teklifi
Pentagon'dan gösteriler için Minnesota Valisi'ne destek teklifi
GİRİŞ 31.05.2020 01:51 GÜNCELLEME 31.05.2020 04:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanı Mark Esper’in Minnesota Valisi Tim Walz ile son 24 saatte iki defa görüştüğü ve Bakanlık olarak destek için hazır oldukları mesajını verdiği belirtildi.

 

Açıklamada, Vali'nin, Minnesota Ulusal Muhafızlarını göreve çağırdığı ve daha fazla destek için komşu eyaletlerle görüştüğü ifade edilerek, Savunma Bakanlığının desteğine şu an gerek duymadığı kaydedildi.

Bakanlığın, Vali'den gelebilecek talep dolayısıyla ABD Kuzey Komutanlığındaki bazı birimleri alarm durumuna geçirdiği bilgisi paylaşılan açıklamada, bu birimlerin doğal afetler gibi durumlar için 48 saatte kamu otoritelerine destek amacıyla hazır bulundukları ancak bu sürenin 4 saate indirildiği bildirildi.

 

 

YORUMLAR 1
  • Ata sevinç 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu geri zekalı yetkililer. Çıkın deyinki "bu bir vahşettir, bunu yapan polis insan olamaz. Gerekirse idam ile cezalandırılsın" demeniz olayların durmasına vesile olacak. Ama demezsiniz çünkü ruhusunuz sadist.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü