Korona'yı atlatan Peskov hastalık günlerini anlattı

Koronavirüse yakalanan ve tedavi ile hastalığı atlatmayı başaran Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kovid-19 pozitif olduğu süreç içerisinde koku ve tat alma duyularını yitirdiğini anlattı. Koku ve tat kaybı, sonradan koronavirüsün belirtileri arasına eklenmişti.

Korona'yı atlatan Peskov hastalık günlerini anlattı
Korona'yı atlatan Peskov hastalık günlerini anlattı
GİRİŞ 31.05.2020 15:15 GÜNCELLEME 31.05.2020 15:17

Yeni tip Koronavirüs'e yakalanan Kremlin Sözücüsü Dmirty Peskov, virüsten, kendisine uygulanan tedavi yöntemi ile sağlığına kavuşmuştu. 

 

 

Peskov, Rossiya-24 televizyonunda yayınlanan Moskova.Kremlin.Putin isimli televizyon programında koronavirüs pozitifken nasıl semptomlar gösterdiğini, hastalık sürecini açıkladı.

TAT KAYBI VE ATEŞ

Peskov, hastalığın  özellikle tat kaybı ile vücudunda kendini gösterdiğini ifade etti. Kremlin sözcüsü hastalığından bir gün önce spor salonuna gittiğini, ertesi gün ise ateşinin yükselmeye başladığını belirtti.

 

 

Koku ve tat alma duyularını yitirdiği belirten Kremlin Sözcüsü, “Çilek ile tavuğu birbirinden ayırt edemiyordum” dedi.

Koku ve tat kaybı, ilk başta olmasa da pandemi ilan edilmesinden bir süre sonra koronavirüs belirtileri arasına eklenmişti.

KARANTİNA UYGULANDI

Peskov’un yeni koronavirüse yakalandığı 12 Mayıs’ta belli olmuştu. Peskov Kommersant gazetesine demecinde, hastalığın ilk semptomlarının, meslektaşlarından birisinin hastalanmasını takiben kendisini izole ettiği dönemde ortaya çıktığını anlatmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?