George Floyd'un öldürülmesiyle patlak veren protestolar şiddet eylemine dönüştü. Eylemler Beyaz Saray önüne kadar sıçrarken, ABD medyası Başkan Donald Trump'ın ailesiyle birlikte sığınağa indirildiğini iddia etti.

ABD medyası bu iddiaları tartışırken, Trump eylemlerinin sürdüğü sıralarda Beyaz Saray'dan çıkarak başkent Washington sokaklarında gövde gösterisi yaptı. Beyaz Saray'ın üst düzey isimlerini, Savunma Bakanı Mark Esper'i ve Genelkurmay Başkanı Mark A. Milley'i arkasına alan ABD Başkanı, eylemciler tarafından yakılan St. Johns Kilisesi'ne yürüdü. Trump kilisenin önünde İncil'i tutarak fotoğraf çektirdi.

Kilise'ye doğru yolan çıkmadan önce Beyaz Saray'da bir açıklama yapan Trump, olayları "iç terör" olarak yorumlayarak "Asla öfkeye ve nefrete kapılmamalıyız" dedi. Trump, Floyd'un bir hiç uğruna ölmediğini söyleyerek, "Ülkemizin kanunlarını korumak için bir yemin ettim. George Floyd'un gaddarca öldürülmesinden haklı olarak rahatsız olan Amerikan halkı için bu sözümü tutacağım. Yönetimim Floyd ve ailesi için adaletin yerini bulması sözünü yerine getirecektir. O bir hiç uğruna ölmedi" ifadelerini kullandı.

HABER7

Yorumlar 37 Yorum Var
  • mert 02.06.2020 18:51
    biliyormusunuz bu IRKCININ son yürüyüsü oldugunu?
  • pusula 02.06.2020 18:09
    dünya liderleri hep aynı , sıkışınca bin korumayla dini kitapları ellerine alıp ben cesuru pozu veriyorlar. hiç bir korkuya benzemez halkını satanların korkusu
  • Sek sek ibo 02.06.2020 17:29
    kaygılıyız Sivil göstericilere şiddet uygulanmasını kınıyorum :)
  • aek 02.06.2020 16:50
    başgaaaaaaaaaaağn :D
  • İsmailC* 02.06.2020 15:11
    Sayın Trump içinizde sadece Allah korkusu yaşamalısınız onun azameti ve kudretinden başka güç yoktur bunu kabullenmelisiniz.Dini istismara kalkışmayın derim çünkü pek samimi gözükmüyorsunuz. Sizi hoşgörü dini olan islama davet ediyorum.Allah cc yönelip kendiniz ve halķınızın dünya ve ahireti için ve bu musibetlerden kurtulmak için dua ve niyazda bulunmanızı temenni ediyorum İnşallah.
Daha fazla yorum görüntüle