Rusya'dan koronavirüse karşı yeni tedavi yöntemi: Akciğerlere dezenfekte

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom'un önde gelen bilim merkezlerinden biri olan Leypunsk Fizik ve Enerji Enstitüsünden (FEI) uzmanların, yeni tip koronavirüsün akciğerleri ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte edilerek tedavi edilmesi şeklinde farklı bir yaklaşım geliştirdikleri belirtildi.

Rusya'dan koronavirüse karşı yeni tedavi yöntemi: Akciğerlere dezenfekte
Rusya'dan koronavirüse karşı yeni tedavi yöntemi: Akciğerlere dezenfekte
GİRİŞ 02.06.2020 11:21 GÜNCELLEME 02.06.2020 16:05

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom'un önde gelen bilim merkezlerinden biri olan Leypunsk Fizik ve Enerji Enstitüsünden (FEI) Müdürü Andrey Goverdovskiy, enstitünün yeni tip koronavirüsün tedavisine yönelik bir yöntem geliştirdiğini ifade etti.

 

Goverdovskiy, "Bu projeye 'parlayan gaz' adını verdik. Şimdiye kadar kimse bir insanın içini ultraviyole ışınla dezenfekte etmeyi başaramadı. Biz bunun nasıl yapılabileceğini bulduk" dedi.

Goverdovskiy, bilim insanlarının solunduğunda aktif kalabilen ve ciğerlere doğrudan ultraviyole ışını yansıtabilen molekül ve gaz bileşenlerini belirlediğini ifade etti.

 

Goverdovskiy, "Bu yöntemin koronavirüsün yanı sıra tüberkülozu, onkolojik ve başka rahatsızlıkların iyileştirilebilmesine olanak vermesini umuyoruz" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor